Hibiskus izloči barvo, podobno barvi rdeče pese. Ker je slabo obstojno rastlinsko barvilo, ga ne uporabljamo samostojno, ampak ga mešamo z ostalimi rastlinskimi barvili – odvisno od tega, kakšen odtenek želimo doseči. Če želimo ojačati rdečo barvo, ki nam jo da kana, izberemo manjistho in ne hibiskusa. Hibiskus pa za ta namen uporabljamo kvečjemu le kot dodatek kani in manjisthi (da je hibiskus v manjšem deležu). Z različnim razmerjem različnih rastlinskih barvil dobimo različne rezultate. Hibiskus ima odličen hladilni učinek, preprečuje prhljaj in lasem daje lesk. Hibiskus je podobno lepo mazljiv kot kana.

Količina: 100 g
Poreklo: Indija
Sestavine: Hibiscus Rosa Sinensis (Organic Hibiscus Flower Powder)

Uporaba:
Rastlinski prah hibiskusa in kane prelijemo z vodo, segreto med 50 in 70 °C. Dobro premešamo, da dobimo gladko in čimbolj homogeno zmes. Pripravljeno mešanico v obilnem sloju nanesemo na čiste, sveže umite lase. Z barvanjem začnemo pri lasnih koreninah. Za dosego optimalnega rezultata pustimo barvo delovati tri ure, učinek pa je viden že po eni uri.

Namig: Hibiskus lahko uporabimo tudi kot masko za obraz. Za ta namen pa hibiskus v prahu zmešamo z bolj hladno ali mlačno vodo, zato da ohranimo vitamin C. Masko pustimo učinkovati 10 do 15 minut, preden jo izperemo. Hibiskus, znan tudi kot “rastlina botoks”, je bogat naravni vir alfa-hidroksi (AHA) kislin. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov je izredno učinkovit v boju proti staranju. Hibiskusova maska oža pore, vlaži in polt osveži, zato je idealna za nego zrele kože. Ker hibiskus deluje tudi protivnetno, je takšna maska primerna tudi za občutljivo in problematično kožo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “100 % HIBISKUS – naravna organska barva za lase Radico, 100 g”

Your email address will not be published. Required fields are marked