Ritha, bolj znana kot “pralni orešček”, je popolnoma naravno čistilno sredstvo in se po indijski tradiciji uporablja za umivanje las in pranje oblačil. Uporabljajo jo tudi v ajurvedski medicini.

Ritha vsebuje saponine, zato odstrani umazanijo in maščobo z las in lasišča, pri čemer pa je dovolj blaga, da ne poškoduje naravnega pH. Ob stiku z vodo se ustvari milnica, s katero nežno, a temeljito umijemo lase in lasišče. Ritha preprečuje srbenje lasišča. Lase naredi voljne in obvladljive. Primerna je za vse, ki so preobčutljivi na sestavine v klasičnih šamponih in za tiste, ki prisegajo na naravno.

Uporabo rithe še posebej priporočamo pred barvanjem las s 100 % naravnimi barvami, saj ne obteži las kot večina šamponov, kar omogoča nežnemu rastlinskemu barvilu, da brez ovir obarva lase.

POMEMBNO:

Z ritho lahko z las očistimo le tiste silikone, ki so v vodi topni. Če imamo na laseh ostanke silikonov, ki v vodi niso topni (ti so zelo trdovratni in ostanejo na laseh tudi več mesecev), jih na naraven način lahko odstranimo z mešanico tople vode in jabolčnega kisa v razmerju 1:1.

– Količina: 100 g
– Poreklo: Indija
– Sestavine: Sapindus Mukorossi (Organic Ritha Fruit Powder)

Uporaba:
Za umivanje las:
 Rastlinski prah prelijemo s toplo vodo, ki naj ne presega 70 °C, in premešamo (najbolje z metlico za stepanje). Tekočino zajamemo z roko in jo razporedimo po laseh. Dodamo curek vode. S pripravljeno mešanico umijemo lase na podoben način kot s klasičnim šamponom. Če je na laseh veliko umazanije in maščobe, umivanje ponovimo. Ko se med umivanjem ustvari bogata pena, so lasje čisti. Med umivanjem las pazimo, da nam RITHA ne zaide v oči, saj je občutek zelo neprijeten. Če se to zgodi, takoj izperemo z obilo vode.

Lasje, umiti z ritho, so pripravljeni na barvanje s popolnoma naravno barvo za lase – seveda ob predpostavki, da na laseh nimamo ostankov trdovratnih silikonskih oblog zaradi uporabe kozmetičnih sredstev, kot so laki za lase, pene, geli, kreme ipd. Ritha namreč lahko izpere z las silikone, ki so v vodi topni (taki silikoni so zelo pogosto v sintetičnih šamponih; namesto silikonov lahko proizvajalci uporabijo tudi druge substitute, ki delujejo enako), ne more pa z las očistiti v vodi netopnih silikonov, ki so v večini sredstev za oblikovanje las. Te lahko na naraven in poceni način odstranimo z mešanico jabolčnega kisa in tople vode (zmešamo ju v razmerju 1:1, prelijemo čez lase, pod PVC kapo pustimo učinkovati 15 do 20 minut in izperemo).

Namig: Ritho lahko uporabimo tudi za umivanje telesa – nežno odstrani odmrle delce.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “100 % RITHA – naravni organski šampon za lase Radico, 100 g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.