Belinal® cholestorol – formula je razvita na podlagi znastvene raziskave in vsebuje naravne polifenole iz vej bele jelke, rastlinske sterole in vitamin B1.

Uživanje dopolnila Belinal® cholesterol priporočamo:
− prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi,
− ima vlogo pri delovanju srca,

Belinal® cholesterol je varen za uporabo kot vzporedna terapija pri bolnikih, ki imajo povišane vrednosti holesterola in znižujejo holesterol z zdravili na osnovi statinov ali fibratov.
Tiamin ima vlogo pri delovanju srca.
Rastlinski steroli prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.

Belinal® cholesterol – naravno in učinkovito nad povečane vrednosti holesterola
Povečane vrednosti holesterola ima skoraj tri četrine odraslih oseb. Povečane vrednosti holesterola povečujejo tveganje za nastanek srčno žilnih bolezni, ki so najpogostejši vzrok umrljivosti v razvitem svetu. V večini primerov je povišan holesterol posledica prehrane, ki vsebuje preveč nasičenih maščob in sladkorne bolezni.

Belinal® cholesterol vsebuje Belinal® patentiran izvleček vej bele jelke, ki vsebuje sterole in naravne polifenole v sinergiji z naravnimi steroli iz soje.

Rastlinski steroli, ki imajo podobno zgradbo kot holesterol, z njim tekmujejo za absorbcijo. Ker se iz črevesja absorbira manj holesterola, ga jetra za svoje delovanje jemljejo iz krvi in tako znižujejo nivo slabega holesterola.

Prehransko dopolnilo Belinal® cholesterol
• Vsebuje 100% naraven patentiran izvleček vej slovenske bele jelke.
• Nova formulcija naravnih polifenolov in sterolov iz vej bele jelke, vitamina B1 ter rastlinskih sterolov iz soje.
• Razvito na podlagi raziskav vpliva izvlečka vej bele jelke na ožilje.

Belinal® cholesterol priporočamo:
• prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi,
• ima vlogo pri delovanju srca,

Podroben opis sestavin dopolnila Belinal® cholesterol
Belinal® – izvleček vej bele jelke
Belinal® je slovenski patentiran izvleček vej bele jelke, ki ima Cosmos certifikat naravne učinkovine. Belinal® se pridobiva iz najkakovostnejših delov vej, ki so ročno nabrani v ekološko neokrnjenih gorskih gozdovih Slovenije, izključno iz redno načrtovanega poseka.

Znanstveniki so v specifičnih delih vej bele jelke odkrili izredno raznoliko sestavo 36 različnih polifenolov. Med njimi so tudi rastlinski steroli.

Rastlinski steroli iz soje
Rastlinski steroli so po sestavi zelo podobni holesterolu in imajo pri rastlinah podobno vlogo kot holesterol pri ljudeh. Steroli so naravne sestavine zelenjave, predvsem stročnic, žitaric in oreščkov. Največ jih je v sezamovem in sojinem olju.

V človeškem telesu delujejo tako, da preprečujejo molekulam holesterola, da bi se vsrkale v krvni obtok. Tanko črevo ne prepušča sterolov v krvni obtok, ampak jih izloči. Rastlinski steroli prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.

Vitamin B1- tiamin
Vitamin B1 je vodotopen vitamin in ima vlogo pri delovanju srca.

Kaj povzroča povišan holesterol
Povečane vrednosti holesterola lahko povečujejo tveganje za nastanek srčno žilnih bolezni, ki so najpogostejši vzrok umrljivosti v razvitem svetu. V večini primerov je povišan holesterol posledica prehrane, ki vsebuje preveč živalskih maščob, sladkorne bolezni, debelosti, kajenja in stresa.

Holesterol je zelo pomemben za človeško telo, saj sestavlja celične membrane. Potreben je pri tvorbi ženskih in moških spolnih hormonih, žolča in vitamina D.

Slab holesterol, dobri holesterol in trigliceridi
Holesterol naravno nastaja predvsem v jetrih, v telo pa ga vnašamo s hrano živalskega izvora. Ker ni topen v vodi, ga po krvi prenašajo beljakovine imenovane lipoproteini. Lipoproteini majhne gostote (LDL) holesterol odlagajo v stene ožilja, zato ga imenujemo slab holesterol. Lipoproteini visoke gostote (HDL) pa odstranjujejo holesterol iz ožilja in ga transportirajo v jetra, zato ga imenujemo varovalni holesterol. Trigliceridi, ki se v krvi prenašajo v lipoproteinskih delcih zelo majhne gostote (VLDL), so v telesu najbolj prisotni in se v obliki estrov maščobnih kislin shranjujejo v maščevju.

Kaj so maščobe
Maščobe so sestavljene iz holesterola in maščobnih kislin. Maščobne kisline delimo na nasičene in nenasičene.

Nasičene maščobne kisline niso zaželene, saj zvišujejo slab holesterol. Te maščobe so pri sobni temperaturi v trdnem stanju, največ jih zaužijemo z mesnimi izdelki, slaščicami in izdelki iz polnomastnega mleka.

Nenasičene maščobne kisline so pri sobni temperaturi v tekoči obliki in znižujejo slab holesterol. So zaželene v vsakodnevni prehrani, zaužijemo jih z rastlinskimi olji, med katerimi je najbolj poznano oljčno olje.

Kako Belinal® cholesterol prispeva k normalni ravni holesterola
Povečane vrednosti slabega holesterola lahko ogrozijo naše zdravje.

Odvečni holesterol se odlaga zlasti v stenah arterij – žil odvodnic, kjer tvori obloge in lahko povzroča postopno zožitev. Tako se postopno in počasi, tudi desetletja in brez opozorilnih znakov mašijo žile. Ta proces imenujemo ateroskleroza (poapnenje žil). Raziskave kažejo, da je zvišana raven slabega holesterola v krvi velik dejavnik tveganja za napredovanje aterosklerotičnih sprememb na ožilju.

Kakšne so priporočene vrednosti maščob v krvi
Skupni holesterol < 5 mmol/l
Slab holesterol LDL < 3 mmol/l
Dobri holesterol HDL > 1 mmol/l
Trigliceridi < 2 mmol/l

Belinal® cholesterol z rastlinskimi steroli in polifenoli prispeva k normalni ravni holesterola v krvi
Je naraven in varen način vzdrževanja normalne ravni holesterola, saj rastlinski steroli preprečujejo absorbcijo holesterola.

Ko dodajamo Belinal® cholesterol obrokom, se iz črevesja absorbira manj holesterola v krvni obtok. Jetra ga za svoje delovanje privzamejo iz krvi in tako znižujejo nivo slabega holesterola.

Belinal® cholesterol je idealno dopolnilo k vsakodnevni zdravi prehrani.

Priporočamo
Omejite uživanje izdelkov iz polnomastnega mleka in slaščic.
Zmanjšajte vnos mastnega mesa ali ga nadomestite z ribami.
Omejite stres, kajenje in alkohol ter postanite telesno aktivni.

Belinal® cholesterol

Prehransko dopolnilo vsebuje Belinal® patentiran izvleček vej bele jelke, rastlinske sterole in vitamin B1.

Sestavine

Beta-sitosterol, kampesterol, Belinal® izvleček vej bele jelke (Abies alba), stigmasterol, brassikasterol, sredstvi proti sprijemanju: magnezijev stearat in silicijev dioksid; tiamin.

Belinal® cholesterol ne vsebuje

barvil, sladil, laktoze in glutena. Je primeren za vegetarijance.

Shranjevanje

Hraniti na suhem prostoru pri sobni temperaturi.

Omejitve

Otroci mlajši od 5 let, nosečnice in doječe matere se morajo pred uporabo posvetovati s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

V primeru jemanja zdravil, na elektronski naslov info@alpepharma.si sporočite, katera zdravila so vam predpisana. Zdravnik ali farmacevt vam bo v pisni obliki sporočil ali obstajajo omejitve.

Belinal® cholesterol je skrbno zasnovan izdelek za vse generacije, izdelan skladno z evropskimi standardi

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Odmerjanje

belinal cholesterol - bela jelka - vzdrževanje normalne ravni holesterola - slab holesterol - normalen pretok krvi - varovanje srca in ožilja

Aktivne učinkovine v eni tableti

Aktivne učinkovine

Vsebnost

PDV  priporočen dnevni vnos

 Belinal® – izvleček iz vej bele jelke (Abies alba Mill.)

Od tega polifenoli

90 mg

63 mg

/

/

 Rastlinski steroli

400 mg

50

 Vitamin B1

0,55 mg

50

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Belinal cholesterol, 36g, 45 tablet”

Your email address will not be published. Required fields are marked