Belinal® sport recovery – unikatna formula je razvita na podlagi znanstvene raziskave na športnikih, vsebuje naravne polifenole iz vej bele jelke in naravne vitamine C, B6, B12, magnezij ter cink.

Uživanje dopolnila Belinal® sport recovery priporočamo:

• za hitrejšo regeneracijo mišic
• za zmanjšanje utrujenosti po treningih in športnih aktivnostih
• za povečanje vzdržljivosti pri profesionalnih športnikih in rekreativcih

Belinal® sport recovery – popolna zaščita in regeneracija za vaše mišice!

Navdušenci v fitnesu, športniki in tisti, ki ste aktivni preko vikenda imamo enake cilje: izboljšati dosežke in uživati v športu in rekreaciji. Da bi dosegli ta cilj, potrebujemo več kondicije in boljšo regeneracijo. Zaščita mišic je gotovo najbolj učinkovit način, da preprečimo bolečine, utrujenost in počasno regeneracijo, s katero se srečujemo po intenzivni vadbi.

Belinal® sport recovery je premišljeno načrtovana kombinacija naravnih vitaminov, mineralov in polifenolov, ki varujejo pred mišičnimi poškodbami in vnetji na celični ravni.

V raziskavi športnikov tekačev, se je regeneracija ob rednem uživanju po 14 dneh izboljšala za 45%, vzdržljivost pa kar za 36% odstotkov.

Zaščita mišic z dopolnilom Belinal® sport recovery je najučinkovitejši način za zmanjševanje utrujenosti, za hitrejšo regeneracijo in za večjo vzdržljivost pri športnih aktivnostih.

Belinal® sport recovery

• Vsebuje 100% naraven patentiran izvleček vej slovenske bele jelke.
• Unikatna kombinacija naravnih polifenolov iz vej bele jelke in vitaminov B6, B12, C magnezija in cinka.
• Razvit na podlagi raziskav na športnikih v EU.

Belinal® sport recovery priporočamo

• za hitrejšo regeneracijo mišic in zmanjšana mišična vnetja,
• za zmanjšanje utrujenosti po treningih in športnih aktivnostih,
• za povečanje vzdržljivosti pri profesionalnih športnikih in rekreativcih,
• za zaščito in regeneracijo mišic na celični ravni.

Podroben opis sestavin dopolnila Belinal® sport recovery

Belinal® – izvleček vej bele jelke

Belinal® je slovenska, patentirana učinkovina iz vej bele jelke, ki ima tudi Cosmos certifikat naravne učinkovine. Belinal® se pridobiva iz najkakovostnejših delov vej, ki so ročno nabrane v ekološko neokrnjenih gorskih gozdovih Slovenije, izključno iz redno načrtovanega poseka.

Znanstveniki so v specifičnih delih vej bele jelke odkrili izredno raznoliko sestavo 36 različnih polifenolov, za katere je značilno antioksidativno in protivnetno delovanje. Nekatere izmed teh polifenolov najdemo tudi v temnem sadju in zdravilnih zeliščih, odlikuje jih odlična absorbcija in znotraj celično delovanje.

Magnezij

Sodeluje pri delovanju mišic in živčevja, saj pomaga pri prenosu dražljajev na živčnih sinapsah in pri krčenju mišic. Magnezij v telesu sodeluje v mnogih reakcijah, predvsem tistih, ki so pomembne za sproščanje energije.

Vitamin C iz plodov acerole

Vitamin C je pridobljen iz izvlečka plodov acerole – divje češnje, ki vsebuje 20 krat več vitamina C kot limona. Izvleček acerole poleg vitamina C vsebuje tudi flavonoide. Vitamin C ima pomembno vlogo pri zmajševanju utrujenosti, delovanju živčnega sisteme in prispeva k sproščanju energije pri presnovi.

Vitamina B6 in B12

Vitamin B6 imenujemo tudi piridoksin. V telesu sodeluje v več kot sto reakcijah in ima osrednjo funkcijo pri presnovi aminokislin in uravnavanju hormonov. Vitamin B12 sodeluje tudi pri presnovi maščobnih kislin in DNK-ja. Vitamina B6 in B12 prispevata k sproščanju energije, imata vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in zmanjšujeta utrujenost.

Cink

Cink, varuje mišične celice pred oksidacijskim stresom in sodeluje pri presnovi beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob v organizmu.

Kaj povzroča bolečine, mišična vnetja in poškodbe pri športnikih

Pri intenzivni fizični aktivnosti pride v mišicah do poškodb, ki so posledica mehanskih sil na mišična vlakna kot tudi do oksidativnega stresa, ki spremlja mišično aktivnost. Druga faza vključuje vnetje v mišicah po intenzivni vadbi, ki ravno tako povzroča poškodbe v mišicah in lahko traja več dni.

Telo neprestano proizvaja energijo s presnovo hranil in pri tem porablja kisik. Približno 5% kisikovih molekul pri presnovi izgubi elektron in postanejo prosti radikali.

Če jih takoj ne uničijo antioksidanti iz zalog v našem telesu, ti prosti radikali napadejo vse celice v bližini. Poškodujejo vsako, ki se je dotaknejo, kar povzroči okvare tkiv in mišic. Togost mišic ob intenzivnem treningu je tudi posledica kopičenja prostih radikalov in presnovnih odpadkov v telesu.

Intenzivnejši kot je trening, več prostih radikalov ustvarimo. Posledično se pojavljajo bolečine in vnetje mišic, utrujenost, prezgodnje staranje celic in dolga regeneracija.

Zaradi velike izčrpanosti se oslabi imunski sistem in večja je dovzetnost za okužbe.

Belinal® sport recovery – zaščita in regeneracija mišic

Belinal® sport recovery je premišljeno načrtovan pripravek naravnih vitaminov, mineralov in polifenolov, ki varujejo pred mišičnimi poškodbami in vnetji na celični ravni. Zaradi raznolike sestave različnih antioksidantov nudi izjemno zaščito pred prostimi radikali, ki se ustvarjajo med intenzivno vadbo.

Dopolnilo Belinal® sport recovery tako prispeva k zmanjšanju negativnih efektov pri športnih aktivnostih, pospešuje regeneracijo in poveča vzdržljivost.

V raziskavi športnikov tekačev, se je regeneracija ob rednem uživanju po 14 dneh izboljšala za 45%, vzdržljivost pa kar za 36% odstotkov.

Zaščita mišic z dopolnilom Belinal® sport recovery je najučinkovitejši način za hitrejšo regeneracijo in za večjo vzdržljivost pri športnih aktivnostih.

Belinal® sport recovery

Prehransko dopolnilo vsebuje Belinal® patentiran izvleček vej bele jelke in vitamine B6, B12, C, magnezij ter cink.

Odmerjanje

belinal sport recovery - bela jelka - regeneracija misic - povecana vzdrzljivost - zmanjsanja utrujenost

Aktivne učinkovine v eni vegi kapsuli

 

Aktivne učinkovine

Vsebnost

PDV  priporočen dnevni vnos

 Belinal® – izvleček iz vej bele jelke (Abies alba Mill.)

Od tega polifenoli

180 mg

126 mg

/

/

 Vitamin C – izvleček plodov acerole

40 mg

50

 Magnezij

80 mg

21

 Vitamin B6

0,7 mg

50

 Cink

4 mg

40

 Vitamin B12

1,25 µg

50

Sestavine

Sestavine: Belinal® izvleček vej bele jelke (Abies alba), magnezijev oksid, izvleček plodov acerole (Malpighia glabra), sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalična celuloza, cinkov citrat, piridoksin, sredstvi proti sprijemanju: magnezijev stearat in silicijev dioksid, metilkobalamin.

Belinal® sport recovery kapsule ne vsebujejo

barvil, sladil, laktoze in glutena. Je primeren za vegetarijance.

Shranjevanje

Hraniti na suhem prostoru pri sobni temperaturi.

Omejitve

Otroci mlajši od 5 let, nosečnice in doječe matere se morajo pred uporabo posvetovati s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

V primeru jemanja zdravil nam na elektronski naslov info@alpepharma.si sporočite, katera zdravila so vam predpisana. Zdravnik ali farmacevt vam bo v pisni obliki sporočil ali obstajajo omejitve.

Belinal® sport recovery je skrbno zasnovan izdelek za vse generacije, izdelan skladno z evropskimi standardi

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Shranjujte nedosegljivo otrokom.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Belinal sport recovery, 12g, 30 tablet”

Your email address will not be published. Required fields are marked