Melatonin prispeva k skrajšanju časa, ki ga potrebujete, da zaspite.

Poleg MELATONINA pa ima MAGNEZIJ zelo pomembno vlogo pri doseganju kvalitetnega spanca. Magnezij prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, prispeva k delovanju mišic in živčnega sistema. Niacin je vitamin B skupine na katerem je v zadnjem času bilo narejenih največ pozitivnih kliničnih raziskav na vpliv izboljšanja kvalitete spanja in odpravljanja insomnie (nespečnosti). Baldrijan velja za edino pomirjevalo rastlinskega izvora, katerega učinkovitost je dokazana tudi s kliničnimi raziskavami. Te so pokazale, da baldrijan pripomore k skrajšanju časa bedenja, hkrati pa izboljša kakovost spanja. Običajno se ga uporablja tudi proti napetosti in živčnosti. Kot koristen se je izkazal pri enostavnih primerih stresa, tesnobe in živčne napetosti, kot tudi pri težjih primerih histerije, živčnega trzanja, hiperaktivnosti, horeje (premiki neprostovoljnega trzanja), razbijanja srca, glavobolov in napetosti (vir: Sodobna fitoterapija, Slovensko farmacevtsko društvo).

VONpharma – ČISTA KVALITETA.

DNEVNI VNOS: 1 kapsula na dan pred spanjem.

AKTIVNE SESTAVINE V 1 KAPSULI: %PDV*
Melatonin 0,4 mg
Baldrijan (Valeriana officinalis) 200 mg
Magnezij 187 mg 50%
Vitamin B3 (niacin) 8 mg 50%

* priporočen dnevni vnos

SESTAVINE: magnezijev oksid, valeriana officinalis L., ovoj kapsule (želatina, mikrokristalna celuloza), magnezijeve soli maščobnih kislin, niacinamid, barvilo (titanijev dioksid), sredstvo proti strjevanju (silicijev dioksid), melatonin.

Izdelek ne vsebuje glutena, laktoze, umetnih barvil in okusov.

OPOZORILO: Zaradi vsebnosti melatonina se odsvetuje jemanje ljudem, ki imajo kakršnokoli vnetno ali avtoimunsko bolezen, nosečnicam in doječim materam, otrokom in mladostnikom ter vsem, ki izvajajo katerokoli dejavnost, ki zahteva stalno pozornost.Jemati izključno samo pred spanjem. V primer jemanja katerihkoli zdravil se pred jemanjem posvetujte z zdravnikom.
Priporočamo, da se izdelek jemlje le občasno.

Shranjevati dobro zaprto, na suhem prostoru in sobni temperaturi 15 ºC – 25 ºC zunaj dosega majhnih otrok. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Insomnis Extra melatonin VonPharma, 30 kapsul”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.