Za pripravo potrebujete še: 90g mehke margarine, 7g Biovegan kvasa, 250ml mlačne vode, mešalnik za gnetenje.

Priprava: Mešanco z moko in kvas dajte v skledo in premešajte. Dodajte 50g mehke margarine in vodo, ter pregnetite cca. 3 minute z mešalnikom. Potem pustite testo 30 minut počivati, pokritega na toplem mestu. Testo potem zvaljajte v pravokotnik (cca 30x40cm). Pri tem uporabite malo brezglutenske moke. Testo namažite s preostankom mehke margarine (40g), pri čemer pustite cca 3cm širokega roba, ki ga boste pred zvijanjem namazali z vodo. Margarino enakomerno posipajte z mešanico sladkorja in cimeta ter previdno zvijte testo z dolgega roba v rolo. Rolo narežite na 2-3 cm debele rezine in jih položite v pekač obložen s peki papirjem. Pustite jih 30 minut počivati. Pečico ogrejte na 180°C ventilatorsko (ali 200°C spodnji in zgornji grelec). Na dno pečice dajte lonček z vodo. Rolade dajte v pečico in pecite cca 13 minut. Mlačne rolade imajo odličen okus.

Sestavine:

  1. mešanica z moko: koruzni škrob*, riževa moka*, riževa polnozrnata moka*, surov trsni sladkor*, tapiokin škrob*, prosena polnozrnata moka*, lanene beljakovine*, sol, seme indijskega trpotca*, gostilo (ksantan), emulgator (sončnični lecitin*).
  2. mešanica s cimetom in sladkorjem: surov trsni sladkor*, cejlonski cimet* 8%.

*=iz kontrolirane ekološke pridelave.

Lahko vsebuje sledove gorčice.

Uporabno najmanj do (odtisnjeno ob strani embalaže). Hraniti zaščiteno pred toploto in na suhem.

Neto količina: 450g.

Povprečna hranilna vrednost za 100g gotovega izdelka**: energijska vrednost: 1336kJ/318kcal, maščobe: 10,8g (od tega nasičene maščobne kisline: 5,2g), ogljikovi hidrati: 51g (od tega sladkorji: 13g), vlaknine 2,5g, beljakovine 2,6g, sol 0,86g. **=računano z margarino.

Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, Gewerbegebiet beim weißen Stein, 56579 Bonefeld, Nemčija.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Mešanica za pripravo cimetove rolade brez glutena BIO Biovegan, 450g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.