Sestavine: riževa polnozrnata moka* 36%, sončnična semena* 25%, koruzni škrob*, lanena semena zdrobljena*, lanena semena* 17%, ajdove droži v prahu* (ajdova moka*), morska sol, rižev sirup v prahu*, karamela v prahu*, maltodekstrin*, sredstvo za zgostitev(guar moka*) /*=iz kontrolirane ekološke pridelave.

Lahko vsebuje sledove lupinastega sadja(oreščkov), soje in sezama.

Priprava: 1. Vsebino premešajte z 1 paklčkom suhega kvasa.
2. Dodajte 350ml mlačne vode. (Če uporabite sveži kvas: 1/2 kocke predhodno raztopite v mlačni vodi).
3. Z mešalnikom na katerega namestite gnetilne spirale (metlice), ali s kuhinjsko napravo z mešalnimi metlicami mešajte maso cca 5 minut.
4. Testo dajte v predhodno namaščen pekač (25x10cm). Po vrhu ga namažite (zgladite) z izdatno količino vode in na koncu nanesite s čopičem še olje.
5. Pokrijte s folijo in na toplem mestu pustite vzhajati 15 minut.
6. Kruh dajte v predogreto pečico na 225°C z vključenim spodnjim in zgornjim grelcem, ter pecite cca 50 minut.
7. Po pečenju vzemite kruh takoj iz pekača in ga pred rezanjem dobro ohladite na rešetki.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost: 1786kJ/427kcal; maščobe: 19g (od tega nasičene maščobne kisline: 2,3g); ogljikovi hidrati: 46g (od tega sladkor: 2,8g); vlaknine: 7,4g; beljakovine: 13g, sol: 1,9g.

Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Bauck GmbH, Duhenweitz 4, D-29571 Roschero, Nemčija.

Uporabno najmanj do (odtisnjeno na zadnji strani embalaže). Hranite na hladnem in suhem.

Neto količina: 500g.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Mešanica za pripravo črnega kruha brez glutena Bauckhof, 500g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.