Sestavine: OVSENI polnozrnati kosmiči** brez glutena 70%, riževa polnozrnata moka** 22%, ajdove začetne kulture v prahu* (ajdova moka*), morska sol, sredstvo za zgoščevanje: guar moka*/*=iz kontrolirane ekološke pridelave. /**=iz kontrolirane biodinamične pridelave DEMETER.

Lahko vsebuje sledi lupinastega sadja, oreščkov in sezama.

Ne vsebuje kvasa, glutena in laktoze. Vegansko.

Priprava:

1. Vsebino premešajte z 1 paklčkom suhega kvasa.
2. Dodajte 500ml mlačne vode. (Če uporabite sveži kvas: 1/2 kocke predhodno raztopite v mlačni vodi). Ne skrbite, če bo mešanica med pripravo zgledala zelo kosmičasto zarado ovsenih kosmičev. Med mešanjem bo masa postala zelo prožno testo za kruh.
3. Z mešalnikom na katerega namestite gnetilne spirale (metlice), ali s kuhinjsko napravo z mešalnimi metlicami mešajte maso cca 5 minut.
4. Testo dajte v predhodno namaščen pekač (25x10cm). Po vrhu ga namažite (zgladite) z izdatno količino vode in na koncu nanesite s čopičem še olje.
5. Pokrijte s folijo in na toplem mestu pustite vzhajati 20 minut.
6. Kruh dajte v predogreto pečico na 200°C z vključenim spodnjim in zgornjim grelcem, ter pecite cca 60 minut.
7. Po pečenju vzemite kruh takoj iz pekača in ga pred rezanjem dobro ohladite na rešetki.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost: 1508kJ/357kcal; maščobe: 5,3g (od tega nasičene maščobne kisline: 1g); ogljikovi hidrati: 61g (od tega sladkor: 1g); vlaknine: 8,3g; beljakovine: 12g, sol: 1,9g.

Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Bauck GmbH, Duhenweitz 4, D-29571 Roschero, Nemčija.

Uporabno najmanj do (odtisnjeno na zadnji strani embalaže).

Hranite na hladnem in suhem.

Neto količina: 500g.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Ovsen polnozrnat kruh brez glutena mešanica za pripravo Bauckhof, 500g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.