12,59€
Posušene morske alge (Laminaria japonica). Kombu alge so naravno bogate z jodom. Fine začimbe iz morja. Lahko se uporabijo za poparek (Kombu Dashi), lahko pa se kuhajo skupaj z zelenjavo in s stročnicami.
Prekomerno uživanje lahko vpliva na nepravilno delovanje ščitnice. Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) priporoča največ 0,6mg joda dnevno pri odraslem človeku. Z način priprave vnesete največ 0,2mg na porcijo (=250ml) poparka. Priporočamo uživanje največ 2-3 krat tedensko. Pirpravite po navodilu za pripravo.
Za osnovno juho (poparek) uporabite 2,5g (5-6 cm) Kombu alg. Pred tem kombu alge dobro splaknite pod vodo in jih pustite zmehčati v vodi (cca 15 minut). Vodo v kateri so se mehčale zavrzite. Kombu dajte v skledo v 1 liter vode in počasi kuhajte 20 minut. Pred pripravo juhe vzamite kombu iz sklede, dodajte npr. šitake in drugo zelenjavo. Kombu alg ne zaužijte.
Sestavine: posušene kombu morske alge.
Naravno lahko vsebujejo sledove rib, mehkužcev in lupinarjev.
Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost 870kJ/209kcal; maščobe 3g (od tega nasičene maščobne kisline 1,1g); ogljikovi hidrati 21,5g(od tega sladkor 0g); vlaknine: 32,7g; beljakovine 7,8g; sol 6,6g, jod 232,7mg.
Poreklo: Kmetijstvo izven EU. Proizvajalec: TerraSana Natuurvoeding BV, Postbus 70, NL-2450 AB Leimuiden, Nizozemska.
Neto količina: 100g.
Rok uporabe: najmanj do (odtisnjeno na spodnjem robu embalaže). Hranite na hladnem in suhem.
© Avena 2025 | Vse pravice pridržane
Ustvarjeno z
Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke za shranjevanje in dostop do podatkov o vaši napravi. Soglasje za to omogoča obdelavo vaših podatkov, kar vključuje vaše brskaške navade. Neprivolitev ali preklic soglasja lahko vpliva na delovanje spletnega mesta.