Prekomerno uživanje lahko vpliva na nepravilno delovanje ščitnice. Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) priporoča največ 0,6mg joda dnevno pri odraslem človeku. Z način priprave vnesete največ 0,2mg na porcijo (=250ml) poparka. Priporočamo uživanje največ 2-3 krat tedensko. Pirpravite po navodilu za pripravo.

Za osnovno juho (poparek) uporabite 2,5g (5-6 cm) Kombu alg. Pred tem kombu alge dobro splaknite pod vodo in jih pustite zmehčati v vodi (cca 15 minut). Vodo v kateri so se mehčale zavrzite. Kombu dajte v skledo v 1 liter vode in počasi kuhajte 20 minut. Pred pripravo juhe vzamite kombu iz sklede, dodajte npr. šitake in drugo zelenjavo. Kombu alg ne zaužijte.
Sestavine: posušene kombu morske alge.

Naravno lahko vsebujejo sledove rib, mehkužcev in lupinarjev.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost 870kJ/209kcal; maščobe 3g (od tega nasičene maščobne kisline 1,1g); ogljikovi hidrati 21,5g(od tega sladkor 0g); vlaknine: 32,7g; beljakovine 7,8g; sol 6,6g, jod 232,7mg.

Poreklo: Kmetijstvo izven EU. Proizvajalec: TerraSana Natuurvoeding BV, Postbus 70, NL-2450 AB Leimuiden, Nizozemska.

Neto količina: 100g.

Rok uporabe: najmanj do (odtisnjeno na spodnjem robu embalaže). Hranite na hladnem in suhem.