Sestavine: OVSENI polnozrnata moka* brez glutena 36%, koruzni škrob*, semena* 8% (laneno seme*, chia seme-Salvia hispanica* 2%, SEZAM*, sušena bučna semena*, sončnična semena*, modri mak*, konopljino seme*), OVSENI polnozrnati kosmiči* brez glutena, prosena moka* (neoluščeno proso), krompirjev škrob*, ajdove droži v prahu* (ajdova moka*, kvinojina moka*, začetne kulture), ajdova polnozrnata moka*, morska sol, sredstvo za zgoščevanje: ksantan, mleta semena indijskega trpotca*/*=iz kontrolirane ekološke pridelave.
Priprava: potrebujete 500ml mlačne vode in 1 pakl suhega kvasa.
1. Z gnetilko vsebino na hitro premešajte skupaj s kvasom in mlačno vodo, da dobite kompaktno testo.
2. Testo dajte z navlaženimi rokami ali s strgalom v skledo in ga pregnetite. Nato dajte testo v pekač, ki se ga prehdodno obložili s papirjem za peko.
3. Testo po vrhu zgladite v željeno obliko.
4. Pokrijte s folijo in na toplem mestu pustite vzhajati 30 minut.
5. Kruh dajte v predogreto pečico na 250°C z vključenim spodnjim in zgornjim grelcem.
6. Na dno pečice dajte ognjevarno skledo. Preden daste kruh v pečico nalijte v skledo 100ml vrele vode.
7. Po 10 minutah pečenja odprite vrata pečice, da spustite paro iz pečice. Temperaturo zmanjšajte na 220°C in pecite še 50 minut.
Nasvet: Pred pečenjem lahko posujete kruh s 3-4 žlicami semen.
Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost: 1528kJ/363kcal; maščobe: 6,7g (od tega nasičene maščobne kisline: 1g); ogljikovi hidrati: 61g (od tega sladkor: 0,9g); vlaknine: 9g; beljakovine: 9,6g, sol: 1,9g.
Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Bauck GmbH, Duhenweitz 4, D-29571 Roschero, Nemčija.
Uporabno najmanj do (odtisnjeno na zadnji strani embalaže).
Hranite na hladnem in suhem.
Neto količina: 500g.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.