– Količina: 100 g
– Poreklo: Indija
– Sestavine: Emblica Officinalis (Organic Amla Fruit Powder)

Uporaba:
Za umivanje las: AMLE ne uporabimo samostojno, ampak v kombinaciji z rastlinskim prahom RITHA in/ali SHIKAKAI. Če uporabimo vse tri, jih uporabimo npr. v razmerju 1:2:1.

Rastlinskega prahu RITHA, ki je pri umivanju las ključen, saj z las odstranjuje maščobo in umazanijo, naj bo v mešanici več kot AMLE, ki poskrbi za lesk, in tudi več kot SHIKAKAIJA, ki ima funkcijo balzama.

Rastlinski prah prelijemo s toplo vodo, ki naj ne presega 70 °C, in premešamo (najbolje z metlico za stepanje). Tekočino zajamemo z roko in jo razporedimo po laseh. Dodamo curek vode. S pripravljeno mešanico umijemo lase na podoben način kot s klasičnim šamponom. Če je na laseh veliko umazanije in maščobe, umivanje ponovimo. Med umivanjem las pazimo, da nam tekočina ne zaide v oči, saj je občutek izredno neprijeten. Če se to zgodi, takoj izperemo z obilo vode.

Za nego las (maska za lase): Amlo zmešamo s toplo vodo, da dobimo gladko, lepo mazljivo pasto. Z rokami ali s pomočjo čopiča jo nanesemo na čiste lase, suhe ali vlažne, po celotni dolžini las. Z nanosom začnemo pri lasnih koreninah. Na laseh in lasišču jo pustimo pod PVC kapo učinkovati eno uro oziroma vsaj 15 minut, preden jo izperemo z las.

Namig: Amlo lahko uporabimo tudi kot oblogo za telo ali kot 10-minutno čistilno in osvežujočo masko za obraz. Deluje antibakterijsko, adstringentno (oža pore), protivnetno in antioksidativno.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “100 % AMLA – naravna organska maska za lase Radico, 100g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.