Sestavine: OVSENA polnozrnata moka* brez glutena 34%, koruzni škrob*, prosena polnozrnata moka*, polnozrnata moka divjega prosa*, krompirjev škrob*, ajdove droži v prahu* (ajdova moka*), morska sol, sredstvo za zgoščevanje (ksantan),mlete lupine trpotčevega semena* /*=iz kontrolirane ekološke pridelave.

Lahko vsebuje sledi soje, lupinastega sadja/oreščkov in sezama.

Ne vsebuje kvasa, glutena in laktoze. Vegansko.

Priprava:

1.Pečico predogrejte na 250°C(spodnji in zgornji grelec).
2. V skledo dajte vsebino zavoja, 400ml mlačne vode, kvas ter na kratko pregnenite z mešalnikom (ali ročno).
3. Testo z navlaženimi rokami oblikujte v skledi. Nato dajte testo na peki papir ali pa v namaščen štirokotni pekač (25x10cm).
4. Testo v pekaču zgladite do gladkega z navlaženimi rokami ali oblikujte v krog. Nasvet: testo posipajte z 1-2 jedilnimi žlicami riževe moke.
5. Testo pokrijte in dajte na toplo mesto vzhajat 30 minut.
6. Kruh pecite 10 minut pri 250°C, nato temperaturo znižajte na 220°C in pecite še 50 minut.
Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost: 1470kJ/348kcal; maščobe: 3,0g (od tega nasičene maščobne kisline: 0,5g); ogljikovi hidrati: 69g (od tega sladkor: 0,8g); vlaknine: 6,7g; beljakovine: 7,5g, sol: 1,9g.

Poreklo: kmetijstvo EU. Proizvaja: Bauck GmbH, Duhenweitz 4, D-29571 Roschero, Nemčija.

Uporabno najmanj do (odtisnjeno na zadnji strani embalaže). Hranite na hladnem in suhem.

Neto količina: 500g.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Mešanica za pripravo skorjastega kruha brez glutena Bauckhof, 500g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.