Priprava: uporabite jih kot zelišča v solatah, smutijih, v juhah, v zelenjavnih, testeninskih ali riževih jedeh. Idealne so prav tako za Miso juho.

Informacije za uporabo: Naravno so bogate z jodom. Čezmerno uživanje lahko povzroči motnje v delovanju ščitnice. Priporočeno je zaužitje ne več kot 200µg joda dnevno, kar ustreza cca 1g (1 jedilno žlico) posušenih wakame alg. Upoštevajte priporočila za uporabo.

Zaradi visoke prehranske vsebnosti bi morale biti alge osnovna sestavina naše sodobne prehrane. So naravni viri mineralnih soli in elementov v sledovih, esencialnih aminokislin, vitaminov in vlaknin. Algamar izbere alge v najčistejših vodah atlantske obale in jih nežno posuši pri nizkih temperaturah (<42°C). Njihova visoka prehranska vrednost je idealna dopolnitev naše sodobne prehrane.

Sestavine: wakame alge (Undaria pinnatifida) iz kontrolirane ekološke pridelave.

Naravno lahko vsebujejo sledove rakov.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost 811kJ/195kcal; maščobe 1,3g (od tega nasičene maščobne kisline 0,4g); ogljikovi hidrati 17,2g(od tega sladkor <0,05g); vlaknine: 32,2g; beljakovine 12,6g; sol 8,9g, jod 16100µg (10700%), magnezij 680mg (181%)¹, kalcij 1380mg (173%)¹, kalij 6810mg (341%)¹.
¹=odstotek referenčne vrednosti priporočenega dnevnega vnosa za povrečnega odraslega.

Alge rastejo v naravi, zato lahko pri navedenih vrednostih prihaja do odstopanja.

Poreklo: Kmetijstvo EU (Španija). Proizvajalec: Algas Atlanticas Algamar S.L.,Igrexa-Amoedo, 36840, Pontevedra, Španija.

Uporabno najmanj do konca datuma (odtisnjeno na zadnji strani embalaže). Po odprtju hranite dobro zaprte.

Neto količina: 25g (ustreza 250g svežih alg).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Wakame alge Algamar, 25g”

Your email address will not be published. Required fields are marked