Sestavine: riževa polnozrnata moka* 22%, koruzni škrob*, riževi polnozrnati kosmiči*, prosena polnozrnata moka*, ajdove droži v prahu* (ajdova moka*, kvinojina moka*, začetne kulture), napihnjena kvinoja*, koruzna moka*, ajdovi kosmiči* (ajda*), zgoščevalec: rožičeva moka*, pecilni prašek (sredstvo za vzhajanje: natrijev hidrogen-karbonat, kislinsko sredstvo: monokalijev tartrat, koruzni škrob*), morska sol, sredstvo za zgoščevanje: ksantan/*=iz kontrolirane ekološke pridelave.

Lahko vsebuje sledove soje, lupinastega sadja/oreščkov, sezama in volčjega boba.

Ne vsebuje kvasa, glutena in laktoze. Vegansko.

Priprava:

1. Pečico predogrejte na 225°C z vključenim spodnjim in zgornjim grelcem.

2. Vsebino na hitro premešajte s 475ml mlačne vode. Uporabite metlico ali mešalnik na katerega namestite gnetilne spirale(metlice).

3. Ne pustite vzhajati!

4. Testo dajte takoj v predhodno namaščen pekač (25x10cm).

5. Po vrhu ga namažite (zgladite) z izdatno količino vode in na koncu nanesite s čopičem še olje. V sredini prepičite testo z naoljenim strgalom za testo ali z nožem.

6. Kruh dajte v predogreto pečico na 225°C z vključenim spodnjim in zgornjim grelcem, ter pecite 50-60 minut.

7. Po pečenju vzemite kruh takoj iz pekača in ga pred rezanjem dobro ohladite na rešetki.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost: 1443kJ/341kcal; maščobe: 1,8g (od tega nasičene maščobne kisline: 0,4g); ogljikovi hidrati: 72g (od tega sladkor: 1g); vlaknine: 4,4g; beljakovine: 6,3g, sol: 2,3g.

Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Bauck GmbH, Duhenweitz 4, D-29571 Roschero, Nemčija.

Uporabno najmanj do (odtisnjeno na zadnji strani embalaže). Hranite na hladnem in suhem.

Neto količina: 475g.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “5 žitna mešanica za kruh brez glutena Bauckhof, 475g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.