BETA VITAL je 100 % naravno superživilo v prahu, ki predstavlja bogat vir ječmenovih
betaglukanov. Dve zvrhani žlici (20 g) vsebujeta kar 3 g ječmenovih betaglukanov, kar je dovolj za številne ugodne vplive na zdravje. Njegova uporaba je popolnoma enostavna, saj ga lahko brez težav vključite k vsakodnevni prehrani.

Vsak dan dodajte BETA VITAL v jogurt ali k žitom za zajtrk, pripravite pa lahko tudi okusen napitek: prah dobro zmešajte z mlekom, s sadnim sokom oziroma sadjem (smoothie) ali z vodo in po želji sladkajte. Napitek zaužijte kmalu po pripravi. Zaradi naravnih lastnosti ječmenovih betaglukanov, na katerih temeljijo tudi njihovi ugodni vplivi na zdravje, bo napitek namreč sčasoma postajal gostejši. BETA VITAL lahko uporabite tudi kot gostilo za vašo najljubšo omako ali omleto.

Priporočamo ga vsem, ki se zavedate pomena zdravega načina življenja in želite na povsem naraven način uravnavati ali zniževati nivo holesterola v krvi ter s tem poskrbeti za zdravje srca. BETA VITAL predstavlja tudi bogat vir vlaknin in beljakovin.

Ječmenovi betaglukani znanstveno dokazano podpirajo:

  • zdravje srca,
  • zniževanje holesterola,
  • uravnavanje krvnega sladkorja
  • in uravnavanje prebave.

Za dokazane učinke ječmenovih betaglukanov na zdravje srca in ožilja smo kot edino slovensko podjetje prejeli pozitivno mnenje Evropske agencije za varno hrano (EFSA).

Navodila za uporabo: Dve zvrhani žlici (20 g) BETA VITAL prahu enkrat dnevno dodajte v jogurt ali k žitom za zajtrk, pripravite pa lahko tudi okusen napitek: prah dobro zmešajte z mlekom, s sadnim sokom oziroma sadjem (smoothie) ali z vodo in po želji sladkajte. Napitek zaužijte kmalu po pripravi. Zaradi naravnih lastnosti ječmenovih beta-glukanov, na katerih temeljijo tudi njihovi ugodni vplivi na zdravje, bo napitek namreč sčasoma postajal gostejši. BETA VITAL “original” lahko uporabite tudi kot gostilo za vašo najljubšo omako ali omleto.

Redno uživanje ječmenovih betaglukanov znižuje holesterol v krvi in s tem podpira zdravje srca. Uživanje ječmenovih betaglukanov kot del obroka dokazano prispeva k manjšemu porastu ravni glukoze v krvi po zaužitem obroku. Vlaknine iz ječmenovega zrnja s svojim vplivom na zgostitev prežvečene hrane vplivajo na povečanje količine blata ter s tem lajšajo prebavo in podpirajo zdravje prebavil.

Ob takšni uporabi bodo betaglukani najbolj učinkovito zmanjševali porast ravni krvne glukoze po obrokih, ki vsebujejo do 22 g dostopnih ogljikovih hidratov (npr. škroba in sladkorjev), zato ne pretiravajte z dodajanjem sladkorja. Tudi za učinkovito zniževanje holesterola je potrebno dnevno zaužiti vsaj 3 g ječmenovih betaglukanov, kolikor jih vsebuje en obrok BETA VITAL prahu.

Za razvoj srčnih bolezni obstaja več dejavnikov tveganja, katerih spremembe imajo lahko ugodne učinke, kar pa ni nujno. Ne pozabite tudi na pomembnost raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Sestavine

  • koncentrat ječmenovih betaglukanov Valechol®
  • maltodekstrin

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Valens Beta Vital, 400g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.