11,49€ 10,34€
BIO MIX za peko kruha je inovativna kombinacija BIO sestavin brez glutena, jajc, žit in mlečnih izdelkov. Ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov in je zato nadvse primerna za diabetike, LCHF/KETO/PALEO prehrano in za ljudi z alergijami na določena živila. Priprava je popolnoma enostavna. Potrebujemo samo toplo vodo in pečico.
Najnižja cena v 30 dneh: 11,49 €
SKU: 3830069470257S pomočjo BIO MIX-a za peko kruha lahko spečemo odličen brezglutenski kruh z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Kruh je popolnoma BREZ JAJC, ŽITNIH MOK, GLUTENA IN MLEČNIH IZDELKOV.
Sestavine, ki jih potrebujete: topla voda (če želimo kruh s kvasom, lahko dodamo topli vodi ½ kocke svežega kvasa ali 1 zavitek suhega kvasa).
zlati lan* (19 %), sončnična semena*, mandljeva moka*, moka iz zlatega lanu* (12 %), sezamova moka*, mleti indijski trpotec (Psyllium husk)*, sezam*, vlaknine iz ajdovih luščin*, pecilni prašek iz vinskega kamna* (mono kalijev tartrat, sredstvo za vzhajanje: natrijev hidrogenkarbonat, koruzni škrob), sol. Lahko vsebuje sledi orehov, lešnikov in soje.
*sestavine iz kontrolirane ekološke pridelave
Vsebina pakiranja BIO MIX za peko kruha zadostuje za 2 štručki kruha.
1. Prižgemo pečico na 180 stopinj C (ventilator) oz. 200 stopinj C (gretje spodaj in zgoraj)
2. Odtehtamo 250 g BIO MIX-a (1/2 vsebine vrečke) ter stresemo v posodo
3. Dodamo 250 ml tople vode (20-25 stopinj C)
4. Dobro premešamo in pregnetemo (lahko tudi z mešalnikom z gnetilnimi nastavki)
5. Navlažimo roke in testo oblikujemo v malo štručko
6. Štručko položimo na pekač (obložen s papirjem za peko) in pustimo 10 minut
7. Pekač damo v pečico in pečemo približno 55 – 60 minut na srednji poziciji
8. Po končani peki ugasnemo pečico in pustimo kruh še 5 minut v pečici
9. Kruh pred rezanjem in serviranjem popolnoma ohladimo.
10. Hranimo v hladilniku. Kruh lahko tudi zamrznemo.
DRŽAVA IZVORA: Kmetijstvo EU / izven EU
Ekološki kontrolni organ: SI-EKO-001
3,80€ 3,42€
5,39€ 4,85€
© Avena 2022 | Vse pravice pridržane
Ustvarjeno z
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.