18,70€ 16,83€
Camu camu vitamin C kompleks, BIO
Z ekstraktom izvrstnega, divjerastočega tropskega sadeža camu camu uživamo popolnoma naravni vitamin C, ki ne draži sluznice želodca in črevesja. Camu camu pa ni le sadež z največjim deležem vitamina C: vsebuje tudi druga mikrohranila – vitamine B-kompleksa, kalcij, železo, kalij in fosfor. V sadežu naravno priosotni številni bioflaovnoidi vitaminu C omogočijo boljšo absobrcijo ter mu pomagajo pri delovanju. Hkrati izvira iz ekološke pridelave, zato ne vsebuje umetnih gnojil in pesticidov.
Vitamin C
Priporočeni dnevni odmerek (2 kapsuli) | PDV* | |
---|---|---|
Ekstrakt camu camu 15:1 | 1.000 mg | |
od česar naravni C vitamin | 150 mg | 188 % |
*PDV = priporočen dnevni vnos
Priporočilo:
Priporočljivo je, da popijete eno do dve kapsuli na dan ob obroku ali s kozarcem vode.
Opozorilo:
Ljudje, ki jemljejo zdravila, se morajo pred jemanjem posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Maca Bioandina
Premium eko produkt
Maca, proizvajalca Bioandina, ima aktivirane sekundarne metabolite macamide in macaene, značilne in endinstvene zgolj za to rastlino. Macamidi in macaeni so nosilci ključnih lastnosti delovanja te izjemne rastline na človeški organizem. Znanstvene raziskave so pokazale, da se aktivacija glavnih bioaktivnih macamidov zgodi le med biokemično reakcijo. Zanjo je treba najprej koren mace posušiti, nato pa ga pod kontroliranimi pogoji kuhati pod povišanim tlakom. Pravzaprav gre za simulacijo tisočletne tradicionalne metode kuhanja korena mace.
Maca
Maca je odporna, adaptogena rastlina, ki raste na 3.950 metrih nadmorske višine v perujskih Andih. Junin velja za domovino perujskega makaka. Zaradi suhega podnebja in nadmorske višine je maca posebna superhrana. Barva hipokotila mace povzroča tudi razlike njeni v biološki sestavi.
Aktivirana maca
V procesu želatinizacije mace se aktivirajo sekundarni metaboliti (macamidi in macaeni), ki so edinstveni za rastlino maca in odgovorni za večino njenih adaptogenih aktivnosti.
Želatinizacija mace
Želatinizacija mace nikakor ni povezana z želatino oz. z živalskim tkivom. Želatinizacija je termični postopek kuhanja mace, s katerim se škrob spremeni v škrobno pasto. Starodavna ljudstva, kot so Inki, so maco vedno prekuhavali in je niso jedli surove, kar je izboljšalo njeno biološko uporabnost. Ta sodoben postopek posnema tradicionalno pripravo kuhanja mace – želatinizacijo. Glede na to, da ne vsebuje sestavin živalskega izvora, je maca primerna tako za vegetarijance kot vegane.
Želatinizacija omogoča
Teža | 200 g |
---|
© Avena 2025 | Vse pravice pridržane
Ustvarjeno z
Za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke za shranjevanje in dostop do podatkov o vaši napravi. Soglasje za to omogoča obdelavo vaših podatkov, kar vključuje vaše brskaške navade. Neprivolitev ali preklic soglasja lahko vpliva na delovanje spletnega mesta.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.