Camu camu vitamin C kompleks, BIO

Z ekstraktom izvrstnega, divjerastočega tropskega sadeža camu camu uživamo popolnoma naravni vitamin C, ki ne draži sluznice želodca in črevesja. Camu camu pa ni le sadež z največjim deležem vitamina C: vsebuje tudi druga mikrohranila – vitamine B-kompleksa, kalcij, železo, kalij in fosfor. V sadežu naravno priosotni številni bioflaovnoidi vitaminu C omogočijo boljšo absobrcijo ter mu pomagajo pri delovanju. Hkrati izvira iz ekološke pridelave, zato ne vsebuje umetnih gnojil in pesticidov.

Vitamin C

  • ima vlogo pri delovanju imunskega sistema,
  • ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom,
  • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
  • prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju,
  • povečuje absorpcijo železa,
  • prispeva k sproščanju energije pri presnovi.

Sestavine:

Priporočeni dnevni odmerek (2 kapsuli) PDV*
Ekstrakt camu camu 15:1 1.000 mg
   od česar naravni C vitamin 150 mg 188 %

*PDV = priporočen dnevni vnos

Priporočilo:
Priporočljivo je, da popijete eno do dve kapsuli na dan ob obroku ali s kozarcem vode.

Opozorilo:
Ljudje, ki jemljejo zdravila, se morajo pred jemanjem posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Maca Bioandina

Premium eko produkt

Maca, proizvajalca Bioandina, ima aktivirane sekundarne metabolite macamide in macaene, značilne in endinstvene zgolj za to rastlino. Macamidi in macaeni so nosilci ključnih lastnosti  delovanja te izjemne rastline na človeški organizem. Znanstvene raziskave so pokazale, da se aktivacija glavnih bioaktivnih macamidov zgodi le med biokemično reakcijo. Zanjo je treba najprej koren mace posušiti, nato pa ga pod kontroliranimi pogoji kuhati pod povišanim tlakom. Pravzaprav gre za simulacijo tisočletne tradicionalne metode kuhanja korena mace.

Maca

Maca je odporna, adaptogena rastlina, ki raste na 3.950 metrih nadmorske višine v perujskih Andih. Junin velja za domovino perujskega makaka. Zaradi suhega podnebja in nadmorske višine je maca posebna superhrana. Barva hipokotila mace povzroča tudi razlike njeni v biološki sestavi.

Aktivirana maca

V procesu želatinizacije mace se aktivirajo sekundarni metaboliti (macamidi in macaeni), ki so edinstveni za rastlino maca in odgovorni za večino njenih adaptogenih aktivnosti.

Želatinizacija mace

Želatinizacija mace nikakor ni povezana z želatino oz. z živalskim tkivom. Želatinizacija je termični postopek kuhanja mace, s katerim se škrob spremeni v škrobno pasto. Starodavna ljudstva, kot so Inki, so maco vedno prekuhavali in je niso jedli surove, kar je izboljšalo njeno biološko uporabnost. Ta sodoben postopek posnema tradicionalno pripravo kuhanja mace – želatinizacijo. Glede na to, da ne vsebuje sestavin živalskega izvora, je maca primerna tako za vegetarijance kot vegane.

Želatinizacija omogoča

  • boljšo prehransko vrednost mace
  • boljšo prebavljivost mace
  • uživanje mikrobiološko zdrave mace
  • povečanje koncentracije naravnih posebnih snovi – makamidov, v primerjavi s presno maco
  • simulira tradicionalno metodo s katero so Inki pripravljali maco

Teža 200 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Camu camu vitamin C kompleks, BIO Bioandina, 60 kapsul”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.