Kurkumo zahodni svet pozna predvsem kot začimbo značilne rumene barve, čeprav ima toliko izjemnih zdravilnih učinkovin. V indijski tradicionalni medicini pa jo že tisočletja uporabljajo kot nepogrešljivo za izboljšanje številnih bolezenskih stanj. Prav zato jo pomenljivo kličejo zlata boginja in sveto živilo. Glavna sestavina kurkume je kurkumin z izjemnim protivnetnim in antibakterijskim učinkom.

Kurkuma je rastlina, ki izvira iz tropskih gozdov jugovzhodne Azije. Znanih je najmanj 65 vrst. Trsju podobna trajnica v višino zraste tudi do en meter. Ima izredno velike liste in prelepe cvetove. Njen rumeno obarvani prah, ki je cenjen v azijski kulinariki in tradicionalni medicini azijskih dežel, pridobivajo iz kurkuminih odebeljenih korenik. Zaradi tropskega izvora pri nas kurkumo kot okrasno rastlino lahko gojimo le kot sobno rastlino.Vir začimbe kurkuma, ki jo odlikuje zdravilni kurkumin, je vrsta Curcuma longa. Kurkuma kot začimba prihaja z Daljnega vzhoda. Prvi zapisi o njeni uporabi in zdravilnih lastnostih segajo že 4000 let v zgodovino, ko se je začela razvijati ajurvedska medicina. Zahodni svet pa jo pozna predvsem kot indijsko eksotično začimbo, ki jo večinoma mešajo z začimbno mešanico – kari. Šele v 20. stoletju je njena uporaba v zahodnem svetu sprožila vrsto raziskav, ki so potrdile njene blagodejne učinke na zdravje.

  • Protivnetno delovanje.
  • Za odpornost.
  • Za gibljive sklepe.

Terranova prehranska dopolnila

Najbolj podobni naravi.

Terranova ponuja več kot 80 izdelkov in vsi so popolnoma brez aditivov, brez konzervansov, sladil, barvil, ojačevalcev arom, stabilizatorjev, emulgatorjev. Tudi brez dodanih naravnih sladkorjev.

Sestavine:

Ena rastlinska kapsula %PDV/RDA*
Korenika kurkume** (sušena z zamrzovanjem) (Curcuma longa) 350 mg
Vegetarijanski ovoj kapsule (hidroksipropilmetil celuloza) 95 mg

* V EU priporočeni dnevni vnos.

** Iz nadzorovane ekološke pridelave.

Priporočilo

Priporočamo, da zaužijete kot prehransko dopolnilo za odrasle, 1 – 3 kapsule dnevno, pri obroku.

Opozorilo

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti.

Teža 250 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Kurkuma 350mg Terranova, 50 kapsul”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.