Sestavine: OVSENI polnozrnati kosmiči* brez glutena, čokoladni lističi* 11% (surov trsni sladkor*, kakavova masa*, kakavovo maslo*, emulgator[sončnični lecitin*]), drobljeno laneno seme*, riževi polnozrnati kosmiči*, mlete luščine indijskega trpotca*, razmaščen kakav v prahu* 2,5%, kamena sol, vanilija*. /*=iz kontrolirane ekološke pridelave.

Lahko vsebuje sledi lupinastega sadja(oreščkov), soje, sezama, mlečnih beljakovin, gorčice in volčjega boba. 

Priprava žemljic:

1. Pečico ogrejte na 220°C z vključenim spodnjim in zgornjim grelcem.
2. Mešanico stresite v skledo ter dodajte 400ml mlačne vode in na kratko premešajte. Testo pustite namakati 5 minut.
3. Z navlaženimi rokami razdelite maso na 8 enako velikih kosov ter jih zvaljajte v kroglice. V pekač dajte peki papir in kroglice poližite nanj. Nato kroglice stisnite, da bodo ploščate in visoke cca 2cm.
4. Takoj (brez vzhajanja) dajte v pečico na sredinsko rešetko.
5. Pecite približno 35 minut, vzamite iz pečice ter jih dobro ohladite na rešetki.

Nasvet: Proizvedeno tudi za zamrzovanje. Surovo testo ni primerno za zaužitje in mora biti toplotno obdelano.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost: 1620kJ/386kcal; maščobe: 11g (od tega nasičene maščobne kisline: 3,1g); ogljikovi hidrati: 52g (od tega sladkor: 6,9g); vlaknine: 14g; beljakovine: 13g, sol: 1,0g.

Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Bauck GmbH, Duhenweitz 4, D-29571 Roschero, Nemčija.

Uporabno najmanj do (odtisnjeno na zadnji strani embalaže). Hranite na hladnem in suhem.

Neto količina: 350g.

Teža 400 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Mešanica za pripravo žemljic s čokolado brez glutena BIO Bauckhof, 350g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.