NADH – Nikotinamid Adenin Dinukleotid Hidrid je naravna, telesu lastna snov, enostavneje poznana tudi kot koencim 1. Gre za biološko obliko vodika, ki ob reakciji s kisikom ustvarja ATP – energijo za prav vsako našo telesno celico. V telesu se največ NADH nahaja v srcu, možganih in mišicah, ki so tudi naši največji porabniki energije. NADH sodeluje v preko 1.000 presnovnih procesih, ki se nenehno odvijajo v telesu. Več ATP energije je celicam na voljo, bolje lahko delujejo in posledično dlje živijo.

Najvišja koncentracija NADH se sicer nahaja v surovem mesu, v rastlinski hrani ga je izjemno malo. Ker pa je NADH občutljiv na svetlobo, temperaturo in prisotnost kisika, se ga med pripravo hrane večina uniči in ga zaužijemo zelo malo. Poleg tega je NADH občutljiv na želodčno kislino, kar je tudi en od razlogov, da z uživanjem NADH v obliki kapsul praktično ni absorpcije in učinka. Samo patentirana formulacija v obliki podjezičnih pastil zagotavlja stabiliziran in biodostopen NADH, ki ga telo lahko dejansko absorbira in uporabi.

NADH Original Instant Power® lingvalete prispevajo k sproščanju energije, delovanju živčnega sistema in k psihološkemu delovanju. Zato še posebej prav pridejo športnikom, ki potrebujejo dodatno energijo in vsem tistim, ki opažajo pogosto utrujenost in upad energije. Zaradi vpliva na živčni sistem jih cenijo tudi vsi, ki želijo povečati koncentracijo in izboljšati spomin, obenem pa je NADH edina snov z znanstveno dokazanim delovanjem proti staranju. NADH Original Instant Power® lingvalete so naravno prehransko dopolnilo s patentirano formulacijo in znanstveno dokazanim učinkovanjem. So na listi varnih dopolnil, ki se lahko uporabljajo tudi v vrhunskih športih. Patentirana stabilizirana NADH formulacija ima poleg naravnega biološkega anti-ageinga še preko 50 drugih patentov za terapevtsko uporabo.

Kakovost:

Stabilizirana formulacija

NAHD je izredno reaktivna snov, ki se hitro prične izgubljati. Edino patentirana stabilizirana oblika NADH je stabilna in zagotavlja celotno razpoložljivost vsebnosti NADH najmanj do konca roka uporabe izdelka.

Podjezična oblika

Optimalna absorpcija se lahko zagotovi edino s stabiliziranimi izdelki v obliki lingvalet, ki se stopijo pod jezikom – s tem se omogoči neposredna absorpcija v krvni obtok in takojšnje učinkovanje.

Navodilo za uporabo

1-2 lingvaleti dnevno, raztopiti pod jezikom.
Lingvalete se lahko zaužijejo kadarkoli – najbolje v jutranjem/dopoldanskem času, pred obroki.

Navodilo za shranjevanje

Zaščitite pred vročino in direktno sončno svetlobo. Shranjevati na suhem, pri temperaturah pod 25°C.

Opozorila

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana in ter zdrav način življenja.

Sestavine: manitol (sladilo), NADH (koencim 1), natrijev karbonat (sredstvo za uravnavanje kislosti), hidroksi propil metil celuloza (stabilizator), naravna sadna aroma, biotin.

BREZ sladkorja, škroba, kofeina, kvasa, mleka, konzervansov, umetnih arom in barvil.

NE VSEBUJE nedovoljenih doping snovi.

Povprečna hranilna vrednost

Hranilna vrednost V 1 lingvaleti % PDV*
NADH (Koencim 1) 20 mg
Biotin 20 µg 40%

*Priporočen dnevni vnos v EU

Neto količina: 10 lingvalet (1,4 g) / 30 lingvalet (4,2 g) / 60 lingvalet (8,4 g)

Proizvajalec: Prof. Birkmayer Laboratorien GmbH, A-1010 Dunaj, Avstrija

Zdravstvene trditve:

Biotin prispeva k:

  • sproščanju energije
  • delovanju živčnega sistema
  • psihološkemu delovanju

Kako NADH vpliva na povišanje energije?

Energija v telesu nastaja iz hranil, ki se v ciklu celičnega dihanja, spremenijo v ATP molekule. ATP molekule si lahko predstavljate kot nekakšne paketke energije. Koliko ATP molekul bo lahko nastalo v posameznem ciklu je odvisno od količine razpoložljivih NADH molekul. Več NADH je na razpolago, več energije telo lahko proizvede.

Kako NADH podaljšuje življenje?

NADH zvišuje nivo energije, ki je celicam na voljo za življenje. Več kot imajo celice energije, dlje lahko živijo in s tem NADH podaljšuje življenje. NADH je dokazan biološki anti-aging, ker dejansko upočasnjuje staranje in nas ohranja mladostne od znotraj in tudi navzven.

Ali je pomembno v kakšni obliki je NADH?

Pri izbiri NADH je zelo pomembno v kakšni obliki se uživa. NADH je izredno občutljiva substanca, ki se na poti skozi prebavni trakt izniči. Za NADH v obliki prehranskih dopolnil je pomembno, da je v podjezični obliki. NADH se izničuje tudi na zraku, zato je pomembna tudi stabilizacija. Edina oblika stabilizacije, ki je znanstveno potrjena, je patentirana in to piše tudi na embalaži.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “NADH Original Instant Power®, 60 lingvalet”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.