Prehranska dopolnila Quvital® 

Prehranska dopolnila Quvital® vsebujejo inovativno vodotopno obliko koencima Q10 naravnega izvora. Znanstvene raziskave so pokazale, da ima ta oblika tudi do 4-krat boljšo absorpcijo od koencima Q10 v kristalizirani obliki ali v oljnih kapsulah. To je izjemno pomemben podatek, saj je običajen koencim Q10 zaradi svoje maščobotopne oblike zelo slabo topen v vodi.

Kaj je koencim Q10 in zakaj pride do njegovega pomanjkanja?

Koencim Q10 je naravna snov, ki je nujno potrebna za delovanje prav vsake človeške celice. Telo ga do neke mere proizvaja samo, vendar začne njegova »notranje proizvedena« količina v telesu padati že kmalu po 25. letu. Deloma Q10 v telo vnesemo tudi s hrano. Prisoten je v polnomastnih mlečnih izdelkih, mastnih morskih ribah, oreščkih in rdečem mesu, vendar so količine, ki jih vsebujejo živila, ob normalnem prehranjevanju premajhne, da bi nadomestile izpad endogenega koencima Q10 zaradi staranja. Poleg tega se običajni koencim Q10 s kuhanjem, pečenjem in sušenjem hrane uniči. Če bi hoteli primanjkljaj koencima Q10 v celoti nadomestiti s hrano, bi morali dnevno zaužiti vsaj pol kilograma sardel, kilogram mastnega mesa ali 20 litrov svežega polnomastnega mleka, kar pa je v nasprotju s priporočili zdravega prehranjevanja, saj bi s tem zaužili prevelike količine maščob.

Poleg staranja in prehrane z omejenim vnosom maščob, na nižanje koncentracije Q10 v telesu dodatno vplivajo tudi pretirano uživanje alkohola in tobaka ter nekatera zdravila (npr. zdravila za zniževanje ravni holesterola (statini), ki preprečijo nastanek Q10 v telesu), zato strokovnjaki po vsem svetu priporočajo uživanje dodatnih količin koencima Q10 s prehranskimi dopolnili.

Razlika med ubikinonom in ubikinolom

Koencim Q10 se v telesu nahaja v več oblikah, predvsem v obliki ubikinona (oksidirana) in ubikinola (reducirana oblika). Njegovo delovanje temelji prav na prehajanju med njima, zato nobena od obeh oblik ne more biti obravnavana kot prednostna. Zaužita oblika koencima Q10 (ubikinon / ubikinol) nikakor ne vpliva na funkcijo Q10 v telesu, saj takoj po absorpciji ubikinona pride do spontane redukcije, zaradi česar se CoQ10 v krvni plazmi pojavi pretežno v reducirani obliki. Ali bolj poenostavljeno: telo samo prepozna, katero obliko potrebuje v določenem organu in jo po potrebi “spremeni” v pravo.

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Priporočamo zaužitje petih razprškov dnevno. Količina pri priporočenem odmerjanju zadostuje za 30 dni. Po uporabi obrišite pršilko.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 3 mesecih po odprtju.

Aktivne sestavine v 5 razprških (0,9 ml):
koencim Q10: 50 mg,
tiamin (vitamin B1): 0,33 mg (30 % PDV*)
*PDV – Priporočen dnevni vnos

Izdelek je primeren tudi za vegane. Je brez želatine, glutena, umetnih barvil in arom.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko
dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne
količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Vodotopna oblika Q10

Izdelki Quvital® Q10 vsebujejo posebno vodotopno obliko koencima Q10, inovacijo Kemijskega inštituta iz Ljubljane, ki je omogočila razvoj prehranskih dopolnil s Q10 na vodni osnovi.

Koencim Q10 je v osnovi topen v maščobah, kar pomeni, da ga naše telo zelo težko »uporabi«. Če torej jemljete navadni Q10 ali oljne kapsule, se ga bo zelo veliko izločilo še preden pride do celic, kjer ga telo potrebuje. Slovenski znanstveniki so ta problem rešili z razvojem posebne vodotopne oblike Q10, ki omogoča boljšo absorpcijo in s tem bistveno večjo učinkovitost Q10 v telesu.

Prednosti Quvital® Q10

 • inovativna vodotopna oblika koencima Q10
 • klinično dokazana povečana biorazpoložljivost
 • najbolj pester izbor izdelkov za različne potrebe in okuse
 • edini Q10 na tržišču v tekoči obliki in v ustnem pršilu
 • ne vsebujejo sestavin živalskega izvora
 • primerni za vegetarijance in vegane
 • izdelki niso testirani na živalih
 • slovenska kakovost

Sestavine

 • Q10Vital® (voda, modiciran škrob, koencim Q10)
 • sladilo: ksilitol (21 %)
 • voda
 • naravna aroma ananasa
 • konzervans: natrijev benzoat
 • sredstvo za zgostitev: ksantan gumi, tiamin hidroklorid (vitamin B1)

Izdelek je primeren tudi za vegane. Je brez želatine, glutena, umetnih barvil in arom.

Varnost uporabe

Koencim Q10 je popolnoma naravna snov, ki jo telo do določene mere proizvaja samo. Varnost uporabe Q10 je bila pokazana v mnogih kliničnih študijah, v katerih so bile uporabljene zelo visoke kronične doze te učinkovine. Vsi dostopni podatki potrjujejo, da je Q10 zelo varen za uporabo. Predoziranje zato ni možno, saj odvečni vnos telo samo izloči. Uporaba izdelkov Quvital je popolnoma varna.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Quvital Q10 pršilo, 27ml”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.