Rumena leča je zelo priljubljena v tradicionalni Turški kuhinji, kjer je nepogrešljiva. Pred kuhanjem je ni potrebno namakati, po kratkem kuhanju pa dobi gosto-mehko konsistenco. Odlična je za kremne juhe, pire, omake, pomake, namaze, solate in pečenice.
Priprava za 2 osebi: 150g rumene leče dajte v dvojno količino vode, zavrite in kuhajte na srednji temperaturi 5-10 minut. Sol dodajte šele po kuhanju.
Sestavine: rumena leča iz kontrolirane ekološke pridelave.
Lahko vsebuje sledove glutena, lupinastega sadja, sezama in soje.
Povprečna hranilna vrednost na 100g: energijska vrednost 1338kJ/318kcal, maščobe 2,1g (od tega nasičene maščobe 0,7g), ogljikovi hidrati 42,1g (od tega sladkorji 1,3g), vlaknine 18,3g, beljakovine 23,4g, sol 0,01g.
Neto količina: 500g.
Poreklo: Kmetijstvo izven EU. Proizvedeno: Antersdorfer Mühle GmbH & Co. Vertriebs KG, Antersdorf 21, D-84359 Simbach am Inn, Nemčija.
Uporabno najmanj do (odtisnjeno na embalaži). Hranite na hladnem in suhem.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.