Rumena leča je zelo priljubljena v tradicionalni Turški kuhinji, kjer je nepogrešljiva. Pred kuhanjem je ni potrebno namakati, po kratkem kuhanju pa dobi gosto-mehko konsistenco. Odlična je za kremne juhe, pire, omake, pomake, namaze, solate in pečenice.

Priprava za 2 osebi: 150g rumene leče dajte v dvojno količino vode, zavrite in kuhajte na srednji temperaturi 5-10 minut. Sol dodajte šele po kuhanju.

Sestavine: rumena leča iz kontrolirane ekološke pridelave.

Lahko vsebuje sledove glutena, lupinastega sadja, sezama in soje.

Povprečna hranilna vrednost na 100g: energijska vrednost 1338kJ/318kcal, maščobe 2,1g (od tega nasičene maščobe 0,7g), ogljikovi hidrati 42,1g (od tega sladkorji 1,3g), vlaknine 18,3g, beljakovine 23,4g, sol 0,01g.

Neto količina: 500g.

Poreklo: Kmetijstvo izven EU. Proizvedeno: Antersdorfer Mühle GmbH & Co. Vertriebs KG, Antersdorf 21, D-84359 Simbach am Inn, Nemčija.

Uporabno najmanj do (odtisnjeno na embalaži). Hranite na hladnem in suhem.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Rumena leča Antersdorfer Mühle, 500g”

Your email address will not be published. Required fields are marked