Opis

Vitamin D je hormon, ki ga naša koža sintetizira s pomočjo sončnih žarkov in je nujno potreben za življenje. Izjemno pomemben je za normalen in zdrav razvoj kosti ter zob, delovanje mišic in imunskega sistema ter zdravje nasploh. Zaradi načina življenja in osiromašene hrane ga praviloma ne dobimo v zadostni količini. Strokovnjaki so si enotni, da ga mnogim ne primanjkuje le pozimi, ko je sončnih žarkov manj, ampak tudi poleti, saj se med 11. in 15. uro zaradi močnih UV-žarkov soncu ponavadi izogibamo.

Dodajanje vitamina D je izjemno pomembno že v otroštvu, ko je formiranje okostja v telesu še posebej hitro. Vsebnost vitamina D v materinem mleku ne zadošča za pokrivanje dojenčkovih potreb, zato ga je treba nenehno dodajati.

Za dojenčke se priporoča dodajanje 10 µg vitamina D (400 IU) neodvisno od letnega časa. Brez kakršnekoli nevarnosti se vitamin D lahko dodaja tudi v primerih, ko so dojenčki hranjeni z mlečnimi formulami, ki so že obogatene z vitaminom D.

Pri otrocih je potrebno zagotavljati oskrbo z vitaminom D med celim otroštvom, saj ima to dolgoročne posledice na zdravje okostja. Posebno pozornost je treba posvetiti otrokom v času, ko so manj izpostavljeni sončnim žarkom ali ko je moč sončne svetlobe manjša (na območju Slovenije predvsem od oktobra do marca), pri temneje pigmentiranih otrocih pa med celim letom. V teh primerih je smotrno dodajanje vitamina D v obliki prehranskega dopolnila.

Vitamin D namreč prispeva k normalni ravni in absorpciji kalcija v krvi ter s tem k ohranjanju zdravih kosti in zob. Prav tako prispeva k delovanju mišic in delovanju imunskega sistema, saj ima pomembno vlogo pri delitvi celic.

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Priporočamo zaužitje enega razprška dnevno. Količina pri priporočenem odmerjanju zadostuje za 125 dni. V primeru povečanih potreb lahko zaužijete
tudi do 2 razprška dnevno. Vsebino lahko odmerjate bodisi neposredno v otrokova usta, lahko pa tudi na žličko, v pripravljen napitek ali živilo.

Aktivne sestavine v 1 razpršku (0,2 ml):
Vitamin D3: 10 g oz. 400 IU (200% PDV*)
*PDV – Priporočen dnevni vnos

Brez želatine in glutena. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabiti v 6 mesecih po odprtju.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Prednosti izdelka

Odlična absorpcija
Valens vitamin D baby v obliki ustnega pršila omogoča enostavno odmerjanje in odlično absorpcijo, ki se začne že v ustni votlini.
Enostavna uporaba
Ustno pršilo omogoča bolj prilagojene odmerke vitamina D, glede na vaše dnevne potrebe in je odlično za ljudi, ki ne želite jemati kapsul ali tablet. Valens vitamin D baby ustno pršilo hitro postane nepogrešljiv pripomoček v vašem žepu ali torbici!
Okus jagode
Valens D baby vsebuje zgoščen sok jagode, ki daje pršilu zelo prijeten okus. Za optimalen učinekusmerite razpršek pod jezik ali na notranjo stran ličnice.
Brez dodanega sladkorja
Pršilo ne vsebuje dodanega sladkorja. Vsebuje zobem prijazno sladilo ksilitol, ki je naravno prisotno tudi v sadju in predstavlja odlično alternativo sladkorju.

Sestavine

  • voda
  • sladilo: ksilitol (30%)
  • vitamin D3 (holekalciferol)
  • aroma jagode
  • konzervans: natrijev benzoat
  • sredstvo za zgostitev: ksantan gumi

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Valens vitamin D baby pršilo, 25ml”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.