Priprava: Wakame sperite pod tekočo vodo, nato jih namakajte v hladni vodi 5 minut. Odcedite in kuhajte v sveži vodi 2 minuti (ne uporabljajte vode za namakanje).
Uporabite jih kot zelišča v solatah, smutijih, v juhah, v zelenjavnih, testeninskih ali riževih jedeh. Idealne so prav tako za Miso juho.

Informacije za uporabo: Naravno so bogate z jodom. Čezmerno uživanje lahko povzroči motnje v delovanju ščitnice. Priporočeno je zaužitje ne več kot 200µg joda dnevno, kar ustreza cca 1g (1 čajno žličko) posušenih wakame alg. Upoštevajte priporočila za uporabo.

Zaradi visoke prehranske vsebnosti bi morale biti alge osnovna sestavina naše sodobne prehrane. So naravni viri mineralnih soli in elementov v sledovih, esencialnih aminokislin, vitaminov in vlaknin. Arche izbere alge v najčistejših vodah atlantske obale in jih nežno posuši pri nizkih temperaturah (<42°C). Njihova visoka prehranska vrednost je idealna dopolnitev sodobne prehrane.
Sestavine: wakame alge (Undaria pinnatifida) iz kontrolirane ekološke pridelave.

Naravno lahko vsebujejo sledove rakov.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost 698kJ/169kcal; maščobe 2g (od tega nasičene maščobne kisline 0,7g); ogljikovi hidrati 3g(od tega sladkor <0,5g); beljakovine 17g; sol 12,4g, jod 18500µg (12333%)¹.
¹=odstotek referenčne vrednosti priporočenega dnevnega vnosa za povrečnega odraslega. Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8.400kJ/2.000kcal). Alge rastejo v naravi, zato lahko pri navedenih vrednostih prihaja do odstopanja.

Poreklo: Kmetijstvo EU. Proizvaja: Arche Naturprodukte GmbH, Liebigstraße 5a, D-40721 Hilden, Nemčija.

Uporabno najmanj do (odtisnjeno na nalepki na dnu embalaže). Hranite na hladnem in suhem mestu.

Neto količina: 40g (ustreza 40g svežih alg).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Wakame alge Arche, 40g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.