WordPress WooCommerce Themes

Čas priprave 10 minut, čas pečenja 50-60 minut.

Sestavine: polnovredni ovseni kosmiči* brez glutena 47%, surovi trsni sladkor*, koruzni škrob*, cimet*. *Iz kontrolirane ekološke pridelave.

Brez glutena.

Vegansko.

Priprava z jajci in skuto: Potrebujete 125g masla, 4 jajca, 750g skute, sok 1/2 limone

Veganska priprava: Potrebujete 125g margarine, 750g sojinega jogurta (naravnega ali vanilijevega), sok 1/2 limone.
Maslo ali margarino utekočinimo in zmešamo z osnovno zmesjo. Pustimo malo stati.

Dobljeno maso damo nenamaščen v okrogli pekač premera 24 cm. Maso čvrsto stisnemo v pekač (najbolje je uporabiti hrbtno stran žlice) in na straneh dvignemo za cca 2cm.

Pripravimo nadev: zmešamo jajca, skuto in limonin sok in tako dobljeno zmes damo v skledo in z metlico za stepanje na hitro in močno stepemo.

Ni nujno ločevati jajca (beljaka od rumenjaka). Za vegansko pripravo pa preprosto stepemo sojin jogurt in limonin sok. Pečenje: prej dobljeno skutino oz. jogurtovo maso enakomerno napolnimo v skledo. Damo v predogreto pečico in pri 200⁰C pečemo 50-60 minut na najnižji mreži pečice.

Pogača je pečena, ko se skutina masa nekoliko dvigne tudi v sredini pogače. Ne pecite s kroženjem zraka.

Veganska pogača je primerna za rezanje šele ko se ohladi.

Povprečna hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 1617kJ/382kcal; maščobe: 3,1g (od tega nasičene maščobne kisline: 0,5g); ogljikovi hidrati: 80g(od tega sladkor: 46g); vlaknine: 4,6g; beljakovine: 6,2g; sol: <0,01g.

Neto količina: 485g.
Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Bauck GmbH, Duhenweitz 4, Rosche, Nemčija.
Uporabno najmanj do (odtisnjeno na embalaži).

Hraniti v suhem in hladnem prostoru.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Zmes za sirovo pogačo, 485g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.