Odkrijte veselje do kuhanja z rastlinskimi sestavinami skozi ta preprost in okusen recept za palačinke. Priprava teh palačink ne zahteva le nekaj osnovnih sestavin, kot so rastlinsko mleko, ostra moka in jajčni nadomestek VegEgg, ampak tudi malo kreativnosti in ljubezni do peke. Ta recept je popoln za tiste, ki iščejo veganske alternative klasičnim palačinkam, hkrati pa ohranjajo tradicionalen okus in teksturo.
Sestavine:
- 0,5l poljubnega rastlinskega mleka
- 240g ostre moke
- Jajčni nadomestek VegEgg 3 jajca
- Sol
- Sladkor
- Kokosovo olje
- Čokoladni namaz Vego
- Čokoladni sirup
Postopek:
VegEgg pripravimo po navodilih. Vse ostale sestavine razen kokosovega olja zmešamo in dodamo VegEgg. Postavimo za 1uro v hladilnik. Segrejemo ponev in dodamo malo kokosovega olja, na katerega vlijemo maso za palačinke. Pred vsako palačinko dodamo malo olja. Namažemo in postrežemo.
Lešnikov nougat namaz BIO, Vego: Okusen BIO lešnikov veganski namaz s koščki lešnika ne vsebuje glutena in palmovega olja. Doživite izviren okus slastne Vego čokolade, ki ga bodo oboževali tudi vaši otroci. Ohlajen je fantastičen. Lahko vsebuje sledi mandljev in mleka.
*Namesto ostre moke lahko uporabite Mešano moko universal brez glutena Bauckhof
Ekološka univerzalna moka za kuhanje in peko je brez glutena in primerna za vegane.
Pestro ponudbo vseh rastlinskih napitkov najdete TUKAJ
Ta veganski recept za palačinke ponuja odlično priložnost, da eksperimentirate z različnimi okusi in sestavinami. Ne glede na to, ali se odločite za tradicionalni čokoladni namaz ali pa eksperimentirate z drugimi dodatki, bodo te palačinke zagotovo zadovoljile vse vaše okusne brbončice. Pripravite si te okusne palačinke za poseben zajtrk ali kot sladico, in uživajte v vsakem grižljaju.
Nedavni komentarji