Khir je tradicionalen ajurvedski puding, ki ga v Indiji ob posebnih priložnostih pripravljajo že več tisoč let. Za pridih doma smo v naše pudinge vključili tudi nekatere tradicionalne slovenske sestavine, ob katerih so se sladkali že naši predniki, kot so ajda, koruza in rožiči. Ajurvedski puding lahko uživate za zajtrk ali pa kot lahko sladico.

Priprava: Za en obrok zmešajte 2 žlici (25 g) mešanice z 200 ml tekočine za gostejši ali 300 ml za redkejši khir. Segrejte do vrenja, nato zmanjšajte temperaturo in med občasnim mešanjem kuhajte še 10 minut. Za popolno harmonijo okusov in došično ravnovesje priporočamo uporabo kravjega mleka, ovsenega, riževega ali mandljevega napitka za Vato in Pitto ter uporabo kozjega mleka ali mandljevega napitka za Kapho. Okus in sladkost khirja sta deloma odvisna od uporabljenega mleka ali napitka. Po želji kuhan khir dodatno sladkajte.

Sestavine: ajdov zdrob*, kerob (rožičeva moka)* 35 %, cimet*, meta* 0,3 %, kardamom*, koriander*, sol.

*Iz kontrolirane ekološke pridelave

Neto količina: 150 g

Povprečna hranilna vrednost na 100 g: energijska vrednost 1487/355 kj/kcal, maščobe 1,4 g (od tega nasičene maščobe 0,2 g), ogljikovi hidrati 76,9 g (od tega sladkorji 17,5 g), beljakovine 7,5 g, sol 0,1 g.

Izdelek lahko vsebuje sledi glutena.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ajurvedski puding – khir meta & kerob MadhuraVita, 150g”

Your email address will not be published. Required fields are marked