Priprava bučnega kruha(30 cm pekač): potrebujete 550g pšenične ali pirine moke, 4g soli, 30g surovega trsnega sladkorja, 1 zavoj kvasa Biovegan, 400g bučnega pireja, 150ml rastlinskega napitka, 1 zavoj bučne začimbe. Premešajte sol, sladkor in kvas skupaj z moko. Rastlinski napitek premešajte z bučnim pirejem in bučno začimbo in malo pogrejte ter dodajte v zmes z moko. Vse skupaj pregnetite z mešalnikom v gladko maso in pustite vzhajati 30-45 minut na toplem mestu, da podvoji volumen. Ponovno na kratko pregnetite in dajte v namaščen pekač ter pustite vzhajati 20 minut. V predogreti pečici z ventilatorjem pecite 35-45 minut pri 180°C. “Testo mora biti mehkejše od običajnega.”

Neto količina: 10g.

Sestavine: bučni prah* 71%, cimet*, muškatni orešček*, klinčki*, ingver*, piment*./*=iz kontrolirane ekološke pridelave.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost: 1284kJ/306kcal, maščobe: 3,9g (od tega nasičene maščobne kisline: 1,7g), ogljikovi hidrati: 48g (od tega sladkorji: 40g), vlaknine 20g, beljakovine 9,3g, sol 0,10g.

Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, Gewerbegebiet beim weißen Stein, 56579 Bonefeld, Nemčija.

Uporabno najmanj do (odtisnjeno ob EAN kodi). Hraniti pred toploto in na suhem.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bučna začimba brez glutena BIO Biovegan, 10g”

Your email address will not be published. Required fields are marked