Priprava: uporabite jih kot zelišča v solatah, smutijih, v juhah, v zelenjavnih, testeninskih ali riževih jedeh.

Vir kalija in beljakovin, visoka vsebnost vlaknin.

Informacije za uporabo: Naravno so bogate z jodom. Čezmerno uživanje lahko povzroči motnje v delovanju ščitnice. Priporočeno je zaužitje ne več kot 200µg joda dnevno, kar ustreza cca 2,5g (2,5 jedilne žlice) posušenih dulse alg. Upoštevajte priporočila za uporabo.

Zaradi visoke prehranske vsebnosti bi morale biti alge osnovna sestavina naše sodobne prehrane. So naravni viri mineralnih soli in elementov v sledovih, esencialnih aminokislin, vitaminov in vlaknin. Algamar izbere alge v najčistejših vodah atlantske obale in jih nežno posuši pri nizkih temperaturah (<42°C). Njihova visoka prehranska vrednost je idealna dopolnitev naše sodobne prehrane.

Sestavine: dulse alge* sušene (Palmaria palmata) iz kontrolirane ekološke pridelave.

Naravno lahko vsebujejo sledove rakov.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost 1078kJ/255kcal; maščobe 0,3g (od tega nasičene maščobne kisline 0,1g); ogljikovi hidrati 38g(od tega sladkor <0,5g); vlaknine: 14,2g; beljakovine 18,1g; sol 0,05g, jod 7700µg (5100%)¹, železo 50mg (357%)¹, magnezij 610mg (163%)¹, kalij 7310mg (366%)¹.
¹=odstotek referenčne vrednosti priporočenega dnevnega vnosa za povprečnega odraslega.

Alge rastejo v naravi, zato lahko pri navedenih vrednostih prihaja do odstopanja.

Poreklo: Kmetijstvo EU (Španija). Proizvajalec: Algas Atlanticas Algamar S.L.,Igrexa-Amoedo, 36840, Pontevedra, Španija.

Uporabno najmanj do konca datuma (odtisnjeno na zadnji strani embalaže). Po odprtju hranite dobro zaprte.

Neto količina: 25g (ustreza 250g svežih alg).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dulse alge (rdeča palmaria) Algamar, 25g”

Your email address will not be published. Required fields are marked