Sestavine: OVSENA polnozrnata moka* brez glutena 33%, koruzni škrob*, riževa polnozrnata moka*, krompirjev škrob*, ajdove droži v prahu* (ajdova moka moka*, kvinojina moka*, startne kulture), kostanjeva moka*, morska sol, zgoščevalec: ksantan, luščine trpotčevega semena* mlete/ *=Iz kontrolirane ekološke pridelave.
Lahko vsebuje sledove soje, mandljev, oreščkov in sezama.
Priprava: Potrebujete 1 zavojček suhega kvasa, 450ml vode 1-2 žlici riževe moke za posipanje. Vsebino premešajte s kvasom in vodo z metlico za sneg ali z ročnim stepalnikom, tako da dobite gladko testo. Z navlaženimi rokami dajte testo v skledo(25x10cm) ali v pekač v katero ste prej namestili peki papir. Oblikujte ga v željeno obliko. Posipajte ga z riževo moko. Testo pustite vzhajati 30 minut na toplem mestu in pokritega. V tem času ogrejte pečico na 250°C (spodnji in zgornji grelec). Na dno pečice dajte ogjevarno skledo in vanjo nalijte 100ml vode tik preden daste kruh v pečico. Kruh pecite cca 10 minut, nato pa na kratko odprite pečico, da izpustite paro. Nato zmanjšajte temperaturo na 220°C in pecite še 50 minut. Pred rezanjem kruh ohladite.
Nasvet: Pred pečenjem lahko v testo po želji dodate sušen paradižnik, česen ali olive.
100 g izdelka povprečno vsebuje: energijska vrednost: 1462kJ/346kcal; maščobe: 2,9g (od tega nasičene maščobne kisline: 0,6g); ogljikovi hidrati: 70g (od tega sladkor: 1,4g); vlaknine: 5,3g; beljakovine: 7,4g, sol: 1,6g.
Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Alnavit GmbH, Mahatma-Gandhi Strasse. 7, 64295 Darmstadt, Nemčija, Nemčija.
Uporabno najmanj do (odtisnjeno na embalaži). Hranite na hladnem in suhem.
Neto količina: 450g.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.