Priprava: Koruzni škrob zmešajte v hladni tekočini in nato vmešajte v vrelo tekočino. Na kratko zavremo.
Za zgostitev omak in juh potrebujete približno 4 žlice (40g) škroba na liter tekočine. Za Flummery (sladki, mehki sladni puding na osnovi škroba) in zdrob je potrebno približno 90g škroba na liter tekočine, za kreme pa približno 60g.

Priporočilo recepta: peščena torta
250g masla zmešajte z 200g sladkorja in 1 zavojčkom vanilijevega sladkorja, da postane kremasto. 4 jajca ločite na beljake in rumenjake. Rumenjake dodamo mešanici masla in nadaljujemo z mešanjem. 300g pšenične moke tipa 405 zmešajte s 100g koruznega škroba in 1 zavojčkom čistega pecilnega praška iz vinskega kamna ter izmenično vmešajte 125ml mleka v rumenjakovo mešanico. Na koncu vmešamo še stepen beljakov sneg. Testo damo v namaščen, pomokan pekač (šarkelj) in pečemo v ogreti pečici pri 175°C (ventilatorska pečica) približno 60 minut.
Sestavine: koruzni škrob iz kontrolirane ekološke pridelave.

Neto količina: 250g.

Povprečna hranilna vrednost na 100g: energijska vrednost 1365kJ/326kcal, maščobe <0,5g (od tega nasičene maščobe <0,1g), ogljikovi hidrati 80,0g (od tega sladkorji <0,01g), beljakovine <0,5g, sol <0,01g.

Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Spielberger GmbH, Burgermühle 1, 74336 Brackenheim, Nemčija.

Uporabno najmanj do (odtisnjeno na vrhu embalaže). Hraniti na hladnem in suhem.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Koruzni škrob brez glutena Spielberger, 250g”

Your email address will not be published. Required fields are marked