Koruzni škrob se s pridom uporablja tudi za izdelavo naravne kozmetike. Uporablja se ga v praškastih pripravkih za telo, v kopelih, za peneče kopalne kroglice, v maslih za telo, kremah in podobno. V kozmetičnih pripravkih z vodno fazo škrob deluje kot emulgator. Kremam in maslom za telo doda svilnato strukturo in pomaga pri pomirjanju kože. Koruzni škrob je tudi varnejši kot smukec, še posebno v izdelkih za dojenčke in otroke.

Sestavine: koruzni škrob*. *Iz kontrolirane ekološke pridelave. Brez glutena. Vegansko.

Priprava: Škrob vmešamo v mrzlo tekočino in jo prelijemo v vrelo tekočino, nato na kratko prekuhamo. Za 1l tekočine bi potrebovali približno: za pudinge in zgoščene prelive: 90g; za kreme 60g, za juhe in omake 40g.

Povprečna hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 1479kJ/348kcal; maščobe:0,1g; od tega nasičene maščobne kisline: 0g; ogljikovi hidrati: 86g; od tega sladkor: 0g; vlaknine: 1,0g; beljakovine: 0,4g; sol: 0,01g.

Hraniti v suhem in hladnem prostoru.

Neto količina: 250g.
Poreklo: kmetijstvo EU. Proizvedeno: Bauck GmbH, Duhenweitz 4, Rosche, Nemčija.
ROK UPORABE: najmanj do (odtisnjeno na embalaži).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Koruzni jedilni škrob, fini Bauckhof, 250g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.