Sestavine: OVSENI polnozrnati kosmiči** brez glutena 39%, surov trsni sladkor**, OVSENA polnozrnata moka** brez glutena 25%, rižev škrob*, pecilni prašek (sredstvo za vzhajanje[natrijev hidrogenkarbonat], kislina[monokalijev tartrat], koruzni škrob*), kamena sol,vanilija*/*=iz kontrolirane ekološke pridelave. **=iz kontrolirane biodinamične pridelave DEMETER.

Servirate jih lahko z vanilijevo omako ali sladoledom.

Lahko vsebuje sledi lupinastega sadja(oreščkov), soje in sezama.

Priprava(veganska): Potrebujete 100g mehke margarine, 100ml jabolčne mezge. Dodatno: 200g na kocke narezanih jabolk kisle sorte. Opcijsko: 0,5 čajne žličke cimeta, 30g sesekljanih mandljev.
1. Pečico predogrejte na 180°C (spodnji in zgornji grelec). Pripravite si model za 12 mafinov.
2. Mešanico stresite v skledo, dodajte margarino in jabolčno mezgo. Ročno pregnetite ali zmiksajte, da dobite maso kot mrvice. Odvzamite 1/3 mase za drobljeni posip. Na kocke narezana jabolka dodajte preostanku mase in pregnetite.
3. Testo enakomerno razporedite v model za mafine in ga z žlico rahlo potiskajte v model. Po vrhu jih potresite z mrvicami, opcijsko mrvice premešajte s cimetom in mandji ter potresite po vrhu.
4. Dajte v pečico in pecite cca 30 minut na sredinski višini. Pred zaužitjem jih ohladite na mrežici.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost 1575kJ/373kcal; maščobe 4,3g (od tega nasičene maščobne kisline 0,7g), ogljikovi hidrati 72g (od tega sladkor 29g), vlaknine 6,2g, beljakovine 8,5g, sol 0,75g.

Poreklo: Kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Bauck GmbH, Duhenweitz 4, D-29571 Rosche, Nemčija.

Uporabno najmanj do (odtisnjeno na dnu embalaže). Hranite na hladnem in suhem.

Neto količina: 400g.

Teža 550 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Mešanica za pripravo jabolčnih drobljenih mafinov DEMETER Bauckhof, 400g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.