Sestavine: surov trsni sladkor*, riževa moka*, koruzni škrob*, tapiokin škrob*, pecilni prašek(sredstvo za vzhajanje: natrijev hidrogenkarbonat, kislina: monokalijev tartrat, koruzni škrob*), vanilija*, morska sol/*=iz kontrolirane ekološke pridelave.
Priprava(veganska): Za tortni model: potrebujete 1 vrečico mešanice(200g), 125g naribanih jabolk, 75g naribanih oreščkov (lešniki ali mandlji), 50ml nevtralnega olja (npr. sončnično olje), sadje.
Za pekač za kolač: potrebujete 2 vrečkici mešanice(400g) in dvojno količino sadja kot je navedeno zgoraj. Mešanico za pripravo, naribana jabolka, oreščke in olje dajte v skledo in jih premešajte dokler ne dobite kremaste mase. Pekač namastite in dobljeno maso enakomerno razporedite vanj. Sadje enakomerno razporedite po vrhu testa (količine sadja glej spodaj). Dajte v predogreto pečico in pri 175°C pecite 45 minut.
Količina sadja | Tortni model | Pekač za kolač |
Sveže sadje (jabolka, slive, rabarbara) | cca 500g | cca 1kg |
Vloženo sadje češnje, marelice, ananas, breskve) | 175-200g suhega deleža | 350-450g |
Zamrznjeno sadje (gozdni sadeži, brusnice, maline, ribez) | cca 200g | cca 400g |
Povprečna hranilna vrednost za 100g: energija 1584kJ/373kcal; maščobe 0,3g (od tega nasičene maščobne kisline 0,1g), ogljikovi hidrati 90g (od tega sladkor 47g), vlaknine 0,8g, beljakovine 2,1g, sol 0,77g. Uporabno najmanj do (odtisnjeno na dnu embalaže).
Poreklo: Kmetijstvo EU/izven EU. Proizvedeno: Bauck GmbH, Duhenweitz 4, D-29571 Rosche, Nemčija.
Hranite na hladnem in suhem.
Neto količina: 400g.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.