Priprava riža za suši (približno 350g končnega riža): Temeljito operite 1 skodelico (= 150 g) riža za suši. Dajte riž v skledo, ga prelijte s hladno vodo in riž operite. Precedite skozi cedilo. Ta postopek ponavljajte, dokler voda ne postane bistra. Opranemu in odcejenemu rižu v loncu dodajte 1¾ skodelice vode. Pokrijte in zavrite. Zmanjšajte ogenj in kuhajte približno 10 minut. Odstavite s štedilnika in pustite počivati 10 minut. Riž začinite z 2½ žlici riževega kisa, 1½ žlice sladkorja in 1 čajno žličko soli. Uporabite ta riž za pripravo hoso-makija, futo-makija, nigirija, ternakija …

Sestavine: riž iz kontrolirane ekološke pridelave.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost 1504kJ/354kcal, maščobe <0,5g (od tega nasičene maščobne kisline <0,1g), ogljikovi hidrati 80g (od tega sladkorji <0,5g), beljakovine 6,7g, sol 0,01g.

Neto količina: 500g.

Poreklo: Kmetijstvo Italije. Proizvaja: Arche Naturprodukte GmbH, Liebigstr. 5a, D-40721 Hilden, Nemčija.

Uporabno najmanj do (označeno na vrhu embalaže). Po odprtju hranite na hladnem in suhem mestu.

Teža 600 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Riž za suši BIO Arche, 500g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.