Sestavine: surov trsni sladkor*, želirno sredstvo (pektin). /*=iz kontrolirane ekološke pridelave.

Priprava: 1,5kg zrelega sadja najprej splaknite in narežite ter premešajte s 500g želirnega sladkorja. Uporabite dovolj velik lonec za kuhanje. Ob stalnem mešanju zavrite in pustite vreti 2 minuti. Nato dodajte citronsko kislino (ali limonin sok) in ob stalnem mešanju pustite še 4 minute vreti. Za preizkus želiranja dajte ob koncu kuhanja 1 žlico sadne mase na krožnik in pustite, da se ohladi. Če masa ni dovolj trdna (gosta), jo kuhajte še 1-2 minuti. Ko je masa dovolj gosta jo nalijte v čiste kozarce za vlaganje in jih močno zaprite. Kozarce obrnite na pokrov in jih pustite ohlajati cca 5 minut. Izogibajte se dodajanju naribanih jabolk.
Ne uporabite več kot 1,5kg sadja na 500g želirnega sladkorja.

Žele iz soka: 500g želirnega sladkorja uporabite za 1,2l soka.

Nasveti:

– pri kislem sadju (npr. ribez, kutina, kosmulja, jabolka) lahko zmanjšate dodajanje limoninega soka.
– pri sadju s trdim mesom(npr.marelice, češnje) premešajte sadje z želirnim sladkorjem in pustite stati preko noči.
– lonec za kuhanje mora biti tako velik, da ga s sadno mešanico napolnimo le do polovice.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost: 1660kJ/391kcal; maščobe <0,5g (od tega nasičene maščobne kisline <0,1g), ogljikovi hidrati 96g (od tega sladkorji 96g), vlaknine 2,6g, beljakovine <0,5g, sol 0,09g.

Neto količina: 500g.

Poreklo: Kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, 56579 Bonefeld, Nemčija.

Uporabno najmanj do datuma(odtisnjeno na zadnji strani embalaže). Hranite na suhem in zaščiteno pred toploto.

Teža 560 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Želirni sladkor 3:1 BIO Biovegan, 500g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.