Sestavine: surov trsni sladkor*, želirno sredstvo (jabolčni pektin)/*=iz kontrolirane ekološke pridelave.

Brez dodane citronske kisline.

Priprava:

1kg zrelega sadja najprej splaknite in narežite ter premešajte s 500g želirnega sladkorja. Uporabite dovolj velik lonec za kuhanje. Ob stalnem mešanju zavrite in pustite vreti 2 minuti. Nato dodajte 100ml limoninega soka in ob stalnem mešanju pustite še 2 minuti vreti. Za preizkus želiranja dajte ob koncu kuhanja 1 žlico sadne mase na krožnik in pustite da se ohladi. Če masa ni dovolj trdna (gosta), jo kuhajte še 1-2 minuti. Ko je masa dovolj gosta jo nalijte v čiste kozarce za vlaganje in jih močno zaprite. Kozarce obrnite na pokrov in jih pustite ohlajati cca 5 minut.

Izogibajte se dodajanju naribanih jabolk.

Ne uporabite več kot 1kg sadja na 500g želirnega sladkorja.

Žele iz soka: 500g želirnega sladkorja uporabite za 750 ml soka.

Nasveti:

– pri kislem sadju (npr. ribez, kutina, kosmulja) lahko zmanjšate dodajanje limoninega soka.
– pri sadju s trdim mesom(npr.marecile, češnje) premešajte sadje z želirnim sladkorjem in pustite stati preko noči.
– lonec za kuhanje mora biti tako velik, da ga s sadno mešanico napolnimo le do polovice.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost: 1637kJ/385kcal; maščobe 0g (od tega nasičene maščobne kisline 0g), ogljikovi hidrati 95,5g (od tega sladkorji 95,5g), beljakovine 0g, sol 0g.

Neto količina: 500g.

Poreklo: Kmetijstvo izven EU. Proizvedeno: Naturata AG, Am alten Kraftwerk 6, D-71672 Marbach, Nemčija.

Uporabno najmanj do datuma(odtisnjeno na zadnji strani embalaže). Hranite na suhem in zaščiteno pred toploto.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Želirni sladkor 2:1 Naturata, 500g”

Your email address will not be published. Required fields are marked