• Idealno nadomestilo sladkorja za diabetike
  • Idealen za slajenje hrane in pijače
  • Primeren za peko
  • Brez pekočega priokusa
  • Ne povzroča prebavnih motenj, kot npr.  ksilitol in maltitol
  • Brez alergenov
  • Primeren za zdrav življenjski slog
  • Ne vpliva na rast kandide

Kaj sploh je eritritol? Ime se sliši precej kemijsko…
Eritritol je alkoholni sladkor, ki nastaja s fermentacijo. To pomeni, da spada med naravna sladila. Eritritol v naravi najdemo v svoji naravni obliki v sadju (lubenice, hruške, breskve in grozdje), v gobah in fermentirani hrani (siri, vino, pivo …). Eritritol ima čist, naravno sladek okus ter je enakega videza in strukture kot navadni beli sladkor. Eritritol dosega približno 80 odstotno sladkost klasičnega belega sladkorja (saharoze), kar v praksi pomeni, da 1 žličko klasičnega belega sladkorja nadomestimo z 1,2 žličke eritritola. Eritritol je obstojen na visoke temperature in zato pri peki in kuhi nima omejitev.

In zakaj je eritritol dobra izbira?
Najboljša značilnost eritritola je ta, da je BREZ kalorij in da nima vpliva na dvig krvnega sladkorja in inzulina (njegov glikemični indeks je NIČ), zato ga lahko varno uporabljajo tudi diabetiki. In to še ni vse. Študije so pokazale še eno zanimivo lastnost eritritola, in sicer da ne povzroča zobne gnilobe ter pomaga pri obnavljanju zobne sklenine. Tega seveda ne moremo pripisati klasičnemu belemu sladkorju.

Za razliko od drugih alkoholnih sladkorjev, se eritritol večinoma absorbira v kri v tankem črevesju, a se potem ne presnovi in se z urinom izloči iz telesa. Njegova prednost je tudi v tem, da v primerjavi s ksilitolom in maltitolom ne povzroča prebavnih motenj, vendar pa ima vseeno v večjih količinah lahko odvajalni učinek. Priporočeno je zmerno uživanje. Za lastnike pasjih prijateljev je zelo važen podatek, da eritritol za pse (in tudi za ostale domače živali) ni problematičen, če ga pes po pomoti zaužije. Kar pa na žalost ne drži za ksilitol (ali brezov sladkor), ki je za pse smrten (!) v že zelo malih količinah.

Eritritol naše blagovne znamke Live & love, ki ga kupite v naši spletni trgovini je Halal in Kosher certificiran ter je 100 odstotno brez uporabe GSO (gensko spremenjenih organizmov).

Sestavine
100 % eritritol v obliki drobnih kristalov.

Uporaba
Eritritol je popoln nadomestek klasičnemu sladkorju, primeren za kuho in peko. Shranjevati v suhem prostoru in na sobni temperaturi. Prekomerno uživanje ima lahko laksativne učinke. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Država izvora: Izven EU

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Eritritol sladilo, 900g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.