Ko se dnevi skrajšajo in se temperature spustijo, nič ne ugodi duši bolj kot krožnik tople, domače juhe. Ta recept za bučno juho z korenčkom je kot objem za vaše brbončice. S svojo bogato, kremasto teksturo in prijetno združitvijo okusov buče, korenčka in začimb, je to popolna juhica, ki ogreje srce in telo.
- 1 srednje velika čebula
- 1 srednje velika buča
- 2 korenčka
- 1 krompir
- 4 stroki česna
- 1 čajna žlička timijana
- 1 čajna žlička kurkume v prahu
- Sol in poper po okusu
- Olje za praženje
Priprava:
- Najprej na srednjem ognju segrejte ponev in dodajte malo olja. Ko se olje segreje, dodajte drobno sesekljano čebulo in pražite, dokler ne postane prozorna.
- Nato dodajte na kocke narezano bučo, korenček in krompir. Vse skupaj pražite nekaj minut, da se sestavine malo popečejo in razvijejo okus.
- Dodajte sesekljan česen, timijan in kurkumo v prahu. Začinite z soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešajte, da se začimbe enakomerno razporedijo in začnejo sproščati svoje arome.
- Ko začutite prijeten vonj začimb, zalijte z vodo, dovolj da prekrije vse sestavine. Pustite, da juha zavre, nato zmanjšajte ogenj in kuhajte približno 20 do 25 minut, dokler se zelenjava popolnoma ne zmehča.
- Ko je zelenjava kuhana, juho odstavite z ognja. Z uporabo paličnega mešalnika juho zmiksajte, dokler ne dobite gladke in kremaste teksture.
- Po potrebi juho še dodatno začinite s soljo in poprom. Postrezite vročo, okrašeno z nekaj lističi svežega timijana.
Čudovita bučna juha z korenčkom je prava izbira za tiste dni, ko potrebujete nekaj, da vas pogreje. Je enostavna za pripravo, a polna okusov, ki zadovoljijo in pomirijo. Naj bo ta juha vaš zimski spremljevalec, ki vas bo objemal s svojo toplino in bogatimi okusi.
Pripravite toplo, okusno in hranljivo bučno juho z korenčkom, idealni za hladne dni!
Nedavni komentarji