Krompirjeva moka za vezavo:
Krompirjevo moko zmešajte v hladni tekočini in nato vmešajte v vrelo tekočino. Na kratko zavremo. Za zgostitev omak in juh potrebujete približno 4 žlice (40g) škroba na liter tekočine. Za Flummery (sladki, mehki sladni puding na osnovi škroba) in zdrob je potrebno približno 90g škroba na liter tekočine, za kreme pa približno 60g.

Priporočilo recepta: krompirjevi cmoki
800 g olupljenega krompirja narežemo na koščke in kuhamo v slani vodi do mehkega, odcedimo in takoj stisnemo skozi stiskalnico za krompir. Zgnetemo s 60g stopljenega masla, 1 jajcem, 150g krompirjeve moke in 1 ravno čajno žličko soli, da dobimo gladko testo. Testo z mokrimi rokami oblikujte v cmoke. Zavremo velik lonec s slano vodo. Cmoke na kratko povaljamo v krompirjevi moki in jih damo v vrelo vodo. Na zmernem ognju kuhamo približno 20 minut. Pozor! Voda ne sme vreti! Ko bodo cmoki kuhani, bodo priplavali na površje. Nato ga jih z žlico vzemite iz vode.

Sestavine: krompirjev škrob iz kontrolirane ekološke pridelave.

Neto količina: 250g.

Povprečna hranilna vrednost na 100g: energijska vrednost 1365kJ/326kcal, maščobe <0,5g (od tega nasičene maščobe <0,1g), ogljikovi hidrati 80,0g (od tega sladkorji <0,01g), beljakovine <0,5g, sol <0,01g.

Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Spielberger GmbH, Burgermühle 1, 74336 Brackenheim, Nemčija.

Uporabno najmanj do (odtisnjeno na vrhu embalaže). Hraniti na hladnem in suhem.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Krompirjeva moka brez glutena Spielberger, 250g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.