Veganska priprava: Vse sestavine morajo biti na sobni temperaturi. Pekač (20x11cm) dobro namastite in ga poprašite z moko. Pečico predogrejte na 175°C (spodnji in zgornji grelec).
Mehko maslo premešajte do penjenja, dokler ne postane belkasto, dodajte alternativo za jajca (glej navodila za pripravo alternative za jajca) in močno premešajte. Nato v maslo vmešajte osnovno mešanico, naribano limonino lupino in limonin sok polovice limone. Dodajte rastlinski napitek, tako da dobite kremasto zračno testo. Testo dajte v namaščen pekač in pekač dajte ogreto pečico na srednjo rešetko in pecite 40 minut. Nato kolač obrnite na mrežico za kolač in pustite, da se ohladi. Sladkor v prahu zmešajte s sokom druge polovice limone v gosto glazuro in namažite po hladni torti.
Sestavine (vrečka za osnovo): PIRINA moka* tip 630** 52%, surov trsni sladkor**, koruzni škrob*, vinski kamen pecilni prašek* (kislina: monokalijev tartrat; sredstvo za vzhajanje: natrijev hidrogen karbonat; koruzni škrob*), morska sol.
Sestavine (vrečka za glazuro): sladkor v prahu**.
/*=iz kontrolirane ekološke pridelave./**=iz kontrolirane biodinamične pridelave DEMETER.
Neto količina: 485g.
Povprečna hranilna vrednost na 100g: energijska vrednost 1545kJ/366kcal, maščobe 0,6g (od tega nasičene maščobe 0,1g), ogljikovi hidrati 84,0g (od tega sladkorji 41,4g), beljakovine 5,2g, sol 0,6g.
Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Spielberger GmbH, Burgermühle 1, 74336 Brackenheim, Nemčija.
Uporabno najmanj do (odtisnjeno zadaj na vrhu embalaže). Hraniti na hladnem in suhem.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.