Eterično olje: TIMIJAN
(Thymus vulgaris)

Timijan je majhna aromatična zel z majhnimi lastiči in svetlimi cvetovi. Za popularnost timijana po vsej Evropi so poskrbeli Rimljani saj so zelo cenili njegove blagodejne učinke.

Eterična olja

OSNOVNE ZNAČILNOSTI:
 Pridobivanje: parna destilacija
 Uporabljen del: listi
 Poreklo: Španija
 Vonj: mediteranski, zeliščni
 Barva: prozorna do svetlo rjava
 Nota: srednja

Vsa eterična olja so certificirano 100% naravna in s kontroliranim poreklom!

NAČINI UPORABE – SPLOŠNO:
Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli.

Opozorila: Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljate med nosečnostjo in v času dojenja. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let.

Shranjujte: Dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

PIKTOGRAMI:
PozorPozorPozorPozorPozor

OPOZORILO: Nevarno

NEVARNOSTI:
Vnetljiva tekočina in hlapi. Zdravju škodljivo pri zaužitju. Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno. Povzroča hude opekline kože in poškodbe oči. Povzroča draženje kože. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

PREVIDNOSTNI STAVKI:  
PRI ZAUŽITJU: takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika. PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): takoj odstraniti/sleči vsa kontaminirana oblačila. Izprati kožo z vodo/prho. PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Hraniti zaklenjeno. Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi.

Nevarne sestavine: Timol, 1-izopropil-4-metilbenzen, karvakrol, alfa-terpinen.

Analizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.eu

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Timijan, eterično olje Herbana, 10ml”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.