Eterično olje: DIVJI ORIGANO
(Origanum vulgare)

Kemotip: karvakrol

DELOVANJE IN UPORABA: Olje divjega origana ima izredno močno ter značilno aromo. znano je da vsebuje velik delež fenolov, predvsem karvakrol-a. V kozmetičnih izdelkih se ga pogosto uporablja v tonikih za nego ustne votline ter kot dodatek šamponom za nego proti prhljaju.

Divji origano je nizko rastoče aromatično zelišče z majhnimi zelenimi listi. Značilno je predvsem za južni Mediteran.

Eterična olja

OSNOVNE ZNAČILNOSTI:
 Pridobivanje: parna destilacija
 Uporabljen del: listje
 Poreklo: Maroko
 Vonj: zeliščno začimben
 Barva: rumena
 Nota: nizka

Vsa eterična olja so certificirano 100% naravna in s kontroliranim poreklom!

NAČINI UPORABE – SPLOŠNO:
Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli.

Opozorila: Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljate med nosečnostjo in v času dojenja. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let.

Shranjujte: Dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Eterično olje divji origano Herbana, 10ml”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.