Eterično olje: DIVJI ORIGANO
(Origanum vulgare)

Kemotip: karvakrol

DELOVANJE IN UPORABA: Olje divjega origana ima izredno močno ter značilno aromo. znano je da vsebuje velik delež fenolov, predvsem karvakrol-a. V kozmetičnih izdelkih se ga pogosto uporablja v tonikih za nego ustne votline ter kot dodatek šamponom za nego proti prhljaju.

Divji origano je nizko rastoče aromatično zelišče z majhnimi zelenimi listi. Značilno je predvsem za južni Mediteran.

Eterična olja

OSNOVNE ZNAČILNOSTI:
 Pridobivanje: parna destilacija
 Uporabljen del: listje
 Poreklo: Maroko
 Vonj: zeliščno začimben
 Barva: rumena
 Nota: nizka

Vsa eterična olja so certificirano 100% naravna in s kontroliranim poreklom!

NAČINI UPORABE – SPLOŠNO:
Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli.

Opozorila: Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljate med nosečnostjo in v času dojenja. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let.

Shranjujte: Dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eterično olje divji origano Herbana, 10ml”

Your email address will not be published. Required fields are marked