Eterično olje: EVKALIPT 
(Eucalyptus globulus)

KRATEK OPIS: Evkalipt je zimzeleno drevo z dolgimi listi. Obstaja precej podvrst evkalipta (Radiata, Citridora,…), a se eterično olje pridobiva le iz manjšega števila od katerih je najbolj razširjena vrsta Eucalyptus globulus z svojim tipičnim hladno-kafrastim vonjem.

Eterična olja

OSNOVNE ZNAČILNOSTI:
 Pridobivanje: parna destilacija
 Uporabljen del: listje
 Poreklo: Avstralija
 Vonj: hladen, osvežujoč, kafrast
 Barva: svetlo rumena
 Nota: visoka

Vsa eterična olja so certificirano 100% naravna in s kontroliranim poreklom!

NAČINI UPORABE – SPLOŠNO:
Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli.

Opozorila: Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljate med nosečnostjo in v času dojenja. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let.

Shranjujte: Dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

PIKTOGRAMI:
PozorPozorPozorPozor

OPOZORILO: Nevarno

NEVARNOSTI:
Vnetljiva tekočina in hlapi. Zdravju škodljivo pri zaužitju. Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno. Povzroča draženje kože. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Povzroča hudo draženje oči. Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

PREVIDNOSTNI STAVKI:  
Hraniti ločeno od vročine/isker/odprtega ognja/vročih površin. – Kajenje prepovedano. Uporabiti električno/prezračevalno opremo, opremo za razsvetljavo, odporno proti eksplozijam. PRI ZAUŽITJU: takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika. PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): takoj odstraniti/sleči vsa kontaminirana oblačila. Izprati kožo z vodo/prho. Hraniti zaklenjeno. Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi.

NEVARNE SESTAVINE: Limonen, alfa-Pinen

Analizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.eu

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Eterično olje evkalipt Herbana, 10ml”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.