Eterično olje: BAZILIKA
(Ocimum basilicum)

KRATEK OPIS: Bazilika izvira iz Azije in Pacifiških otokov, dandanes pa jo najdemo praktično po celem svetu. Rastlina ima ovalne zelene liste in bele ali roza cvetove.

Eterična olja

OSNOVNE ZNAČILNOSTI:

 Pridobivanje: parna destilacija
 Uporabljen del: listi
 Poreklo: Francija
 Vonj: zelen, močan, zeliščen
 Barva: rumeno-zelen
 Nota: visoka / srednja

Vsa eterična olja so certificirano 100% naravna in s kontroliranim poreklom!

NAČINI UPORABE – SPLOŠNO:

Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli.

Opozorila: Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljate med nosečnostjo in v času dojenja. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let.

Shranjujte: Dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

PIKTOGRAMI:
PozorPozor


OPOZORILO:
 Nevarno

NEVARNOSTI:
Vnetljiva tekočina in hlapi. Zdravju škodljivo pri zaužitju. Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno. Povzroča draženje kože. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Povzroča hudo draženje oči. Lahko povzroči draženje dihalnih poti. Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

PREVIDNOSTNI STAVKI:  
Ne vdihavati prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila. Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz. PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): takoj odstraniti/sleči vsa kontaminirana oblačila. Izprati kožo z vodo/prho. PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi.

NEVARNE SESTAVINE: linalool, alfa-pinen, beta pinen, evgenol

Analizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.eu

Sestavine (INCI):  OCIMUM BASILICUM OIL, LINALOOL*,  LIMONENE*, GERANIOL*, EUGENOL*

* Sestavine naravnih eteričnih olj

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Bazilika, eterično olje Herbana, 10ml”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.