Eterično olje: PAČULI
(Pogostemon cablin)

Pačuli je grm z aromatičnimi velikimi zelenimi listi. Liste pačulija pred destilacijo fermentirajo, zato pravijo  da je olja pačulija kot vino, izboljšuje se z leti in daje boljšo aromo.

Eterična olja

OSNOVNE ZNAČILNOSTI:
 Pridobivanje: parna destilacija
 Uporabljen del: celotna rastlina
 Poreklo: Indonezija
 Vonj: eksotičen, težak, zemeljski
 Barva: rjava
 Nota: spodnja (bazična)

Vsa eterična olja so certificirano 100% naravna in s kontroliranim poreklom!

NAČINI UPORABE – SPLOŠNO:
Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli.

Opozorila: Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljate med nosečnostjo in v času dojenja. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let.

Shranjujte: Dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Ta izdelek ni razvrščen v smislu Uredbe CLP.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Eterično olje pačuli Herbana, 10ml”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.