Eterično olje: KADILNA BOSVELIJA ALI OLIBANUM
(Boswellia carteri)

KRATEK OPIS: Bosvelija je majhno drevo, ki vsebuje veliko smole v skorji. Raste predvsem na bolj suhih področjih kot Etiopija, Somalija, Jemen itd. Uporaba smole je znana že tisočletja, saj so jo imeli kot kadilo v templjih. Po biblijskih zapisih naj bi bilo kadilo bosvelije poleg mirte eno od daril Jezusu ob njegovem rojstvu.

Eterična olja

ZNAČILNOSTI:

 Pridobivanje: parna destilacija
 Uporabljen del: smola
 Poreklo: Somalija
 Vonj: svež, po citrusih z zemeljskim podtonom
 Barva: svetla
 Nota: spodnja (bazična)

Vsa eterična olja so certificirano 100% naravna in s kontroliranim poreklom!

NAČINI UPORABE – SPLOŠNO:

Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli.

Opozorila: Eterična olja so visoko koncentrirani izvlečki iz določenih delov rastlin, pridobljeni s parno destilacijo ali hladnim stiskanjem. Pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. Če ste se polili tudi po oblačilih se preoblecite. Pri rokovanju z eteričnimi olji je priporočljivo nositi zaščitne rokavice, očala in haljo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljate med nosečnostjo in v času dojenja. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let.

Shranjujte: Dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

PIKTOGRAMI:
PozorPozorPozorPozor

OPOZORILO: Nevarno

NEVARNOSTI:
Vnetljiva tekočina in hlapi. Zdravju škodljivo pri zaužitju. Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno. Povzroča draženje kože. Lahko povzroči alergijski odziv kože. Povzroča hudo draženje oči. Povzroča hude poškodbe oči. Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

PREVIDNOSTNI STAVKI:  
Hraniti ločeno od vročine/isker/odprtega ognja/vročih površin. – Kajenje prepovedano. Uporabiti električno/prezračevalno opremo, opremo za razsvetljavo, odporno proti eksplozijam. PRI ZAUŽITJU: takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika. PRI STIKU S KOŽO (ali lasmi): takoj odstraniti/sleči vsa kontaminirana oblačila. Izprati kožo z vodo/prho. Hraniti zaklenjeno. Vsebino/vsebnik odstranite v skladu z lokalnimi predpisi.

NEVARNE SESTAVINE: p-cimen, beta-pinen, 1R-(+)-alfa-pinen , 1S-(-)-alfa-pinen, limonen

Analizni izvidi in varnostni listi so na voljo na spletni strani www.herbana.eu

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Bosvelija – kadilna, eterično olje Herbana, 5ml”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.